14/07/2020 14/07/2020 Χαρμόσυνη ημέρα ήταν η Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 για την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, καθώς επαναλειτούργησε, ύστερα από 130 χρόνια, η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που βρίσκεται πλησίον της Ενορίας Χάρακα στον Δήμο Μονεμβασίας. Το εν λόγω Μοναστήρι λειτούργησε αρχικά τον 16ο αιώνα, ως γυναικεία Μονή, αλλά στην πορεία έγινε Ανδρώα...
14 Ιουλίου, 2020 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2020 - 19:39

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ζωή για τον Χριστόν

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ζωή για τον Χριστόν

Χαρμόσυνη ημέρα ήταν η Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 για την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, καθώς επαναλειτούργησε, ύστερα από 130 χρόνια, η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που βρίσκεται πλησίον της Ενορίας Χάρακα στον Δήμο Μονεμβασίας.

Το εν λόγω Μοναστήρι λειτούργησε αρχικά τον 16ο αιώνα, ως γυναικεία Μονή, αλλά στην πορεία έγινε Ανδρώα έως το 1891, οπότε και εγκαταλείφθηκε. Νωρίτερα είχε παίξει σημαντικό ρόλο κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερή εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου μεταφέρθηκε, κατά τρόπο θαυματουργικό, από τις Σπέτσες στην εν λόγω Μονή, γεγονός που εξηγεί την αθρόα προσέλευση Σπετσιωτών κάθε χρόνο κατά την εορτή του Αγίου. Η ιερή εικόνα όλο αυτό το διάστημα φυλασσόταν στον Ενοριακό Ναό Τριών Ιεραρχών στον Χάρακα.

Η επίσημη έναρξη επαναλειτουργίας της Μονής έγινε την Κυριακή 12 Ιουλίου με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Νωρίτερα, κατά τον Όρθρο, εκάρη ο πρώτος Μοναχός της Μονής, ο κ. Βασίλειος Κόκκορης, ο οποίος έλαβε το όνομα Αμφιλόχιος. Ο νέος μοναχός, που είναι ένας ευσεβής νέος με καταγωγή από τη Ρειχιά, θεολόγος, με πολλές ακόμα αρετές και προπάντων διάθεση να ζήσει σ’ αυτόν τον ασκητικό και προσευχητικό τόπο, είχε παρακαλέσει θερμά τον σεπτό Ποιμενάρχη το προηγούμενο διάστημα να εγκαταβιώσει εκεί, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του πατρός Αμφιλοχίου, από όπου αλιεύουμε τη φωτογραφία της σημερινής ημέρας.

 

 

ΔΕΙΤΕ – Επαναλειτούργησε η Ιερά Μονή ύστερα από 130 χρόνια

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων