03/12/2020 03/12/2020 Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί από σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει συνάντηση και με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο. Ο Πατρ. Αλεξανδρείας μόλις επέστρεψε από πολυήμερη περιοδεία στην Κένυα. Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Αμύνης στην Αίγυπτο, πραγματοποιείται...
03 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2020 - 12:59

Στον Πατρ. Αλεξανδρείας ο Έλληνας υπουργός Άμυνας

Διαδώστε:
Στον Πατρ. Αλεξανδρείας ο Έλληνας υπουργός Άμυνας

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί από σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει συνάντηση και με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο. Ο Πατρ. Αλεξανδρείας μόλις επέστρεψε από πολυήμερη περιοδεία στην Κένυα.

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Αμύνης στην Αίγυπτο, πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για την κατάσταση στη ανατολική Μεσόγειο, και λίγες ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μεταξύ άλλων θα κριθεί αν θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί στο Κάιρο όπου θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο κ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι (AbdelFattahElSisi) και στη συνέχεια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι (MohamedZaki).
Αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ο υπουργός θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη του «European Defence Agency Conference 2020» ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Σάββα όπου θα συναντηθεί με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’.
Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα παρακολουθήσει την τελική φάση της κοινής διακλαδικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 10» με τη συμμετοχή δυνάμεων από Ελλάδα, Αίγυπτο, Κύπρο, Γαλλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η άσκηση “ΜΕΔΟΥΣΑ-10” πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με παρατηρητές της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΠΑ, του Μπαχρέιν, του Σουδάν, της Ιορδανίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας.
Πρόκειται για την επιχειρησιακή εκπαίδευση των μελών της συμμαχίας που έχει συσταθεί προκειμένου να παρακολουθεί τις παραβατικές κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το εντυπωσιακό video έδωσε στη δημοσιότητα η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εντυπωσιακή παρουσία στη «Μέδουσα 10». Σύμφωνα με τη σχεδίαση του ΓΕΕΘΑ, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με 2 Φρεγάτες με τα οργανικά τους Ελικόπτερα, 1 Υποβρύχιο, 1 Αρματαγωγό, 4 Αεροσκάφη F-16 τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην Αίγυπτο και 4 Αεροσκάφη F – 16 τα οποία επιχειρούν από την έδρα τους, Ιπτάμενο ρανταρ, Ελικόπτερο CHINOOK, 3 Ελικόπτερα AH-64, 1 Αεροσκάφος C-130 και προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.
Η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει στην άσκηση με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» και με αξιωματικό σύνδεσμο στο κοινό επιτελείο για το συντονισμό της άσκησης.
Όσον αφορά τη γαλλική συμμετοχή, η γαλλική φρεγάτα FS «LA FAYETTE» και το οργανικό της ελικόπτερο, βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καΐρου και συμμετέχουν σε πλήθος σεναρίων.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμετέχουν με τουλάχιστον 4 μαχητικά αεροσκάφη.
Οι επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις και των πέντε χωρών υλοποιούν πλήθος στρατιωτικών γυμνασίων: αμφίβιες επιχειρήσεις, σενάρια αεράμυνας, ανορθόδοξου πολέμου, απόβασης καθώς και άμυνας σε ασύμμετρες απειλές.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε η κυβέρνηση της Αιγύπτου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων