20/08/2020 20/08/2020 Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε, μετά το πέρας των συνομιλιών του με την Άγγελα Μέρκελ στη γαλλική θερινή προεδρική κατοικία στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν, ότι στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, η Γαλλία και η Γερμανία συμφωνούν στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα, ο σεβασμός στο (διεθνές) δίκαιο.  Από την πλευρά της, η Γερμανίδα...
20 Αυγούστου, 2020 - 20:04
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2020 - 21:06

ΜΕΡΚΕΛ: «Δεν θα αποδεχθούμε επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Διαδώστε:
ΜΕΡΚΕΛ: «Δεν θα αποδεχθούμε επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε, μετά το πέρας των συνομιλιών του με την Άγγελα Μέρκελ στη γαλλική θερινή προεδρική κατοικία στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν, ότι στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, η Γαλλία και η Γερμανία συμφωνούν στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα, ο σεβασμός στο (διεθνές) δίκαιο.  Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν πως «δεν θα αποδεχθούμε επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» κι ότι «τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω συνομιλιών κι όχι μέσω της κλιμάκωσης της έντασης».

 

 

 

 

ΜΕΡΚΕΛ: «Χρειαζόμαστε σταθερότητα εκεί κι όχι ένταση»

 

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της στην Ανατολική Μεσόγειο, όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε, επίσης, ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα ενεργήσουν συντονισμένα και ότι οι δύο χώρες θέλουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τον σεβασμό της κυριαρχίας.

Ο Μακρόν έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν, στη νότια Γαλλία.

Το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν “τον ίδιο στόχο” της κυριαρχίας και της σταθερότητας

Η Γαλλία και η Γερμανία μοιράζονται τον «ίδιο στόχο» της «ευρωπαϊκής κυριαρχίας» και της «σταθερότητας» στην Ανατολική Μεσόγειο, πρόσθεσε ο Μακρόν και τόνισε:

«Ο στρατηγικός στόχος μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ίδιος: η ευρωπαϊκή κυριαρχία και η σταθερότητα».

«Κατόπιν ο καθένας μας έχει τα δικά του μέσα να το κάνει, έχουμε ο καθένας μας την ιστορία μας. Πρέπει να λειτουργούμε συμπληρωματικά», για να επιτύχουμε αυτόν τον κοινό στόχο, συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε, μετά τη συνάντησή της με τον Εμανουέλ Μακρόν:

«Χρειαζόμαστε σταθερότητα εκεί κι όχι ένταση».

Η Μέρκελ σημείωσε πως η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν πως «δεν θα αποδεχθούμε επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» κι ότι «τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω συνομιλιών κι όχι μέσω της κλιμάκωσης της έντασης».

 

 

Η ΕΕ πρέπει να σταθεί στο πλευρό των διαδηλωτών της Λευκορωσίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι Παρίσι και Βερολίνο συμφώνησαν, στις συνομιλίες που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των διαδηλωτών της Λευκορωσίας.

Ο Μακρόν σημείωσε ότι επαφίεται στον λαό της Λευκορωσίας να βρει μια λύση, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο του Μινσκ, αψηφώντας την εντολή που έδωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο στην αστυνομία να αδειάσει τους δρόμους της πρωτεύουσας, καθώς συνεχίζονται επί μιάμιση εβδομάδα οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε επίσης να υπάρξει μια μεσολάβηση της ΕΕ για να ξεκινήσει διάλογος στη Λευκορωσία, “συμπεριλαμβάνοντας τη Ρωσία”.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων