28/04/2020 28/04/2020 «Ως πολίτες του κόσμου, πολύ περισσότερο ως Κώοι, αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε την στήριξη των υγειονομικών και των υποδομών υγείας. Η αγάπη για την ιατρική επιστήμη είναι αγάπη προς τον άνθρωπο. Ήρθε η ώρα, κάθε χώρα, αντιλαμβανόμενη τη διαχρονικότητα των ιατρικών διδαγμάτων να θέσει την προστασία της έρευνας και της ιατρικής στην πρώτη γραμμή»...
28 Απριλίου, 2020 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2020 - 14:18

Η Γενέτειρα του Ιπποκράτη ευχαριστεί τους γιατρούς (βίντεο)

Διαδώστε:
Η Γενέτειρα του Ιπποκράτη ευχαριστεί τους γιατρούς (βίντεο)

«Ως πολίτες του κόσμου, πολύ περισσότερο ως Κώοι, αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε την στήριξη των υγειονομικών και των υποδομών υγείας. Η αγάπη για την ιατρική επιστήμη είναι αγάπη προς τον άνθρωπο. Ήρθε η ώρα, κάθε χώρα, αντιλαμβανόμενη τη διαχρονικότητα των ιατρικών διδαγμάτων να θέσει την προστασία της έρευνας και της ιατρικής στην πρώτη γραμμή» , αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κω κατά την παρουσίαση ενός βίντεο -φόρο τιμής σε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία.

Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη τη χώρα, ως η γενέτειρα του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής. Παράλληλα, σκοπός του βίντεο είναι να θυμίσει τη διαχρονικότητα της Ιπποκρατικής ιατρικής και φιλοσοφίας και την ιερότητα του Όρκου του Ιπποκράτη.
Αυτό το βίντεο είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Κω. Ένα νησί ευρέως γνωστό ως γενέτειρα του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής και θεμελιωτή του ιπποκρατικού όρκου.
Η έμπνευση προήλθε από την ανιδιοτέλεια του ιατρικού προσωπικού σε όλο τον κόσμο ως ένας ελάχιστος τρόπος έκφρασης ευγνωμοσύνης, αλληλεγγύης και σεβασμού.
Ας αφιερώσουμε όλοι ένα λεπτό για να αναγνωρίσουμε τον ιερό όρκο τους και να αναλογιστούμε τη σημασία της ιατρικής στη ζωή μας

Συντελεστές
Επιμέλεια: Ομάδα μάρκετινγκ Δήμου Κω
Σκηνοθεσία & μοντάζ: Διονύσης Μωραϊτης
Σκίτσο: Αναστασία Τριανταφύλλου
Animation: Zez Vaz
Αφήγηση: Chris Tester

Πλάνα από την Κω: Ένωση Ξενοδόχων Κω
Πλάνα από drone: Μιχάλης Πατάκος
Το βίντεο είναι διαθέσιμο με υπότιτλους στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων