24/04/2019 24/04/2019 Τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου ανακοίνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα ο τομέας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΑΠΘ – Έδρα Ποντιακών Σπουδών, με θέμα «Η Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι συνέπειές της (1908-1923)». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 10-12 Μαΐου 2019....
24 Απριλίου, 2019 - 14:28

Η Γενοκτονία των Χριστιανών από τους Οθωμανούς στο ΑΠΘ

Διαδώστε:
Η Γενοκτονία των Χριστιανών από τους Οθωμανούς στο ΑΠΘ

Τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου ανακοίνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα ο τομέας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΑΠΘ – Έδρα Ποντιακών Σπουδών, με θέμα «Η Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι συνέπειές της (1908-1923)».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 10-12 Μαΐου 2019.

Στόχος του συνεδρίου είναι η διεπιστημονική προσέγγιση θεμάτων που συνδέονται με τις πολλαπλές επιδράσεις, με απώτερο σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε παλαιούς και νέους ερευνητές να καταθέσουν τα πορίσματα πρόσφατων ερευνών τους, να διαφωτίσουν ανερεύνητους μέχρι σήμερα τομείς, να θέσουν και ν’ απαντήσουν νέα ερωτήματα. Η Οργανωτική Επιτροπή ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για εισηγήσεις που σχετίζονται με θεωρητικά ζητήματα του τουρκικού εθνικισμού, την ιδεολογία εξολόθρευσης, τις ποικίλες μεθόδους εξόντωσης, το προσφυγικό ζήτημα, τις μαρτυρίες και τη διαχείριση του τραύματος.

Για το σκοπό αυτόν απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε ερευνητές και επιστήμονες να υποβάλουν τις προτάσεις τους σχετικά με τα παραπάνω θέματα και να τις στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] το αργότερο μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2019. Οι προτάσεις των εισηγήσεων θα εξεταστούν από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου και θα ανακοινωθούν αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων.

Οι επίσημες γλώσσες του συνεδρίου θα είναι η ελληνική και η αγγλική (θα υπάρχει διερμηνεία από τα ελληνικά στα αγγλικά και το αντίστροφο).

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων