15/10/2019 15/10/2019 Επιστολή εξέδωσε πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος όσον αφορά στους ισχυρισμούς του Μητροπολίτη Κυθήρων για τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και την απόφασή της. Αναλυτικότερα αναφέρεται,  “Με αφορμή ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, σχετικά με την από 12ης Οκτωβρίου τ.έ. απόφαση της Ιεράς Συνόδου της...
15 Οκτωβρίου, 2019 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2019 - 21:21

Η Ιερά Σύνοδος για την ανακοίνωση του Μητρ. Κυθήρων

Διαδώστε:
Η Ιερά Σύνοδος για την ανακοίνωση του Μητρ. Κυθήρων

Επιστολή εξέδωσε πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος όσον αφορά στους ισχυρισμούς του Μητροπολίτη Κυθήρων για τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και την απόφασή της. Αναλυτικότερα αναφέρεται,  “Με αφορμή ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, σχετικά με την από 12ης Οκτωβρίου τ.έ. απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος περί της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία κοινοποιήθηκε με Δελτίο Τύπου από την αρμοδία Επιτροπή Τύπου, ανακοινώνεται και διευκρινίζεται ότι, όπως δύνανται να μαρτυρήσουν όλοι οι παρόντες Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες, αλλά και έχει καταγραφεί στα επίσημα Πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, το εκδοθέν Δελτίο Τύπου, το οποίο στηρίχθηκε τόσο στην εισήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου καί στην γενομένη συζήτηση κατά την οποία συμμετείχαν 33 Αρχιερείς, όπως και στα συμπεράσματα, τα οποία στο τέλος της συζητήσεως ανακοίνωσε ο Μακαριώτατος, αναγνώσθηκε εις επήκοον πάντων και κατόπιν γενομένων υπό των Αρχιερέων διορθώσεων, έλαβε την τελική του μορφή και απετέλεσε απόφαση της Ιεραρχίας. Κατά συνέπεια, η Τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή Τύπου εξέφρασε την αλήθεια των γενομένων και οποιαδήποτε άλλη απόπειρα ερμηνείας τους δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα”.

Εκ της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου
της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων