02/12/2022 02/12/2022 “Η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά το αίτημα της Ρουμανίας να γίνει δεκτή στο Σένγκεν και στην Ευρωζώνη” τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις. Η κυρία Σακελλαροπούλου καλωσόρισε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ρουμάνο ομόλογό της, με την ευκαιρία της άφιξής του στη χώρα μας, και...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2022 - 19:15

Η Κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις

Διαδώστε:
Η Κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις

“Η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά το αίτημα της Ρουμανίας να γίνει δεκτή στο Σένγκεν και στην Ευρωζώνη” τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

Η κυρία Σακελλαροπούλου καλωσόρισε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ρουμάνο ομόλογό της, με την ευκαιρία της άφιξής του στη χώρα μας, και ευχήθηκε σύντομα να πραγματοποιηθεί και η επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Συνεχάρη, επίσης, τον κ. Γιοχάνις για την χθεσινή εθνική επέτειο της Ρουμανίας και του ευχήθηκε ευημερία και πρόοδο στον ρουμανικό λαό εκ μέρους του ελληνικού λαού. Όπως είπε “Περνάμε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και με τις κρίσεις που έχουν προκύψει, ανθρωπιστική, ενεργειακή, οικονομική, η στάση της Ευρώπης και η αλληλεγγύη που έχει επιδείξει, όπως και όλα τα κράτη μέλη, είναι πάρα πολύ σημαντική”.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας κ. Κλάους Γιοχάνις ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εγκάρδια υποδοχή και υποστήριξε ότι η γενική κατάσταση είναι πράγματι δύσκολη, καθώς “όλοι περνάμε μια δύσκολη εποχή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έχουν δημιουργηθεί προβλήματα τα οποία δεν είχαμε και πρέπει να επιλυθούν και είναι ευκαιρία να συζητήσουμε αυτά τα θέματα”.

Αναφερόμενος στη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας σημείωσε ότι είναι πάρα πολύ καλή και πρόσθεσε “μας ενώνουν πολλά και κατά κύριο λόγο νομίζω ότι έναν σημαντικό ρόλο παίζει η ελληνική κοινότητα, η οποία έχει προσαρμοστεί πάρα πολύ καλά στο Βουκουρέστι, αλλά επίσης και η ρουμανική κοινότητα, τα μέλη της οποίας ζουν εδώ στην Ελλάδα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων