10/11/2019 10/11/2019 Στη βυζαντινή και αρχοντική Καστοριά τελέστηκε ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επ’ ευκαιρία της μνήμης του προστάτου και εφόρου της πόλεως Καστορίας, Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του θαυματουργού, του και ελευθερωτού της πόλεως ταύτης. ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:                   Η ακολουθία έλαβε...
10 Νοεμβρίου, 2019 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2019 - 20:47

Η Καστοριά πανηγυρίζει τον Προστάτη Άγιον Μηνά

Διαδώστε:
Η Καστοριά πανηγυρίζει τον Προστάτη Άγιον Μηνά

Στη βυζαντινή και αρχοντική Καστοριά τελέστηκε ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επ’ ευκαιρία της μνήμης του προστάτου και εφόρου της πόλεως Καστορίας, Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του θαυματουργού, του και ελευθερωτού της πόλεως ταύτης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ακολουθία έλαβε χώρα στο βυζαντινό παρεκκλήσιο των Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγία του Μουζεμβίκη) όπου εκεί υπάρχει η θαυματουργός εικόνα του τιμωμένου Αγίου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος και συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Φθιώτιδος Συμεών και ο επιχώριος Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ.

Στην ακολουθία συμμετείχε και ο νέος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος καθώς και αρκετοί διακεκριμένοι ιερείς της Μητροπόλεως Καστοριάς.

Πλήθος λαού κατέκλυσε τον ιερό αυτό χώρο προκειμένου να προσκυνήσει το θαυματουργό αυτό εκτύπωμα του Αγίου Μηνά, τα χαριτόβρυτα λείψανά του και να ζητήσει την πρεσβεία του και την μεσιτεία του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Άγιος Μηνάς είναι ο λαοφιλής αυτός Άγιος ο οποίος συμπαρίσταται στους ανθρώπους και μεταφέρει γοργά τα αιτήματά τους στο θρόνο της θείας μεγαλωσύνης.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τους άρχοντες του τόπου και κυρίως τον πιστό λαό που προσήλθε και γέμισε το Ιερό Παρεκκλήσιο παρά το κρύο και ζήτησε από τον Μητροπολίτη Σιατίστης να κηρύξει τον θείο λόγο.

Στο τέλος, ο κ. Σεραφείμ παρουσίασε τον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών καθώς είναι γέννημα θρέμμα της πόλεως της Καστοριάς.

«Η Καστοριά θα είναι η πατρίδα του και η καρδιά του επισκόπου της θα είναι πάντα ανοιχτή» τόνισε ο κ. Σεραφείμ ευχόμενος κάθε καλό στην νέα ποιμαντορική πορεία του. Σε άλλο σημείο φυσικά ευχαρίστησε και τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης ο οποίος ήταν τόσα χρόνια Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως.

«Ο Άγιος Μηνάς είναι ο πύργος αυτής της ακριτικής πόλης» τόνισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Σισανίου κ. Αθανάσιος και ευχήθηκε ο Άγιος να σκεπάζει και να φρουρεί την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων