16/09/2023 16/09/2023 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακάθισε χθες το βράδυ, μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, σε δείπνο που παρέθεσε η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Ανδρέα Χατζηγιάννη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στον χαιρετισμό της η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού ανέδειξε την ιστορική σύνδεση της ναυτιλίας με...
16 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2023 - 14:05

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε τους Κύπριους πλοιοκτήτες να βοηθήσουν στην τραγωδία της Θεσσαλίας και των πυρκαγιών

Διαδώστε:
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε τους Κύπριους πλοιοκτήτες να βοηθήσουν στην τραγωδία της Θεσσαλίας και των πυρκαγιών

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακάθισε χθες το βράδυ, μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, σε δείπνο που παρέθεσε η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Ανδρέα Χατζηγιάννη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στον χαιρετισμό της η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού ανέδειξε την ιστορική σύνδεση της ναυτιλίας με τον ελληνισμό ήδη από την αρχαιότητα και την ανεκτίμητη συμβολή των Ελλήνων ναυτικών στην Επανάσταση του 1821, εξήρε τη σπουδαία θέση της ελληνικής και της κυπριακής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο θάνατο συνανθρώπου και το τραγικό σοκ που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία «η αδιανόητη συμπεριφορά ναυτικών», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι αυτή δεν εκφράζει τη ναυτοσύνη στο σύνολό της και πως ευχή όλων είναι να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Τέλος, απευθυνόμενη, στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που έχει προκύψει μετά από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, οι Έλληνες πλοιοκτήτες θα συμβάλουν ώστε να επουλωθούν πιο γρήγορα οι πληγές για τις περιοχές που δοκιμάστηκαν, τους κατοίκους, το περιβάλλον, την παραγωγή και την οικονομία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων