11/02/2020 11/02/2020 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ιουλίδα της Κέας, τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου η Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Προστάτου και Εφόρου Κέας Αγίου Χαραλάμπους, με την παρουσία των μαθητών και Εκπαιδευτικών των Σχολείων όλων των Βαθμίδων της Κέας, με...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 16:14

Η Κέα στους δρόμους για τον Προστάτη Άγιο Χαράλαμπο

Διαδώστε:
Η Κέα στους δρόμους για τον Προστάτη Άγιο Χαράλαμπο

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ιουλίδα της Κέας, τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου η Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Προστάτου και Εφόρου Κέας Αγίου Χαραλάμπους, με την παρουσία των μαθητών και Εκπαιδευτικών των Σχολείων όλων των Βαθμίδων της Κέας, με τις σημαίες τους, του Υπουργού Εργασίας και Βουλευτού κ. Ιωάννη Βρούτση, των Βουλευτών Κυκλάδων κ.κ. Φιλίππου Φόρτωμα και Νικ. Συρμαλένιου, του Επάρχου Κέας-Κύθνου, της Δημάρχου Κέας, του εξ Ερμουπόλεως Λιμενάρχη Λαυρίουκ. Τρύφωνα Κοντιζά, των Προϊσταμένων του Λιμεναρχείου, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέας, του Πολιτευτή Κυκλάδων κ. Γ. Βακονδίου, του Πλοιοκτήτη κ. Γούτου, του Πλοιάρχου του εκτελούντος το δρομολόγιο Λάυριο-Κέα πλοίου “Μακεδών” και μεγάλου πλήθους Κείων πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην αξία της προσευχής, όταν αυτή προέρχεται από καθαρή και γεμάτη ταπείνωση ψυχή, τονίζοντας ότι η προσευχή είναι προνόμιο μόνο του ανθρώπου, αποτελεί προσωπική επικοινωνία του ανθρώπου, ως προσώπου, με το Θεό, που είναι και αυτός πρόσωπο και υπενθυμίζοντας ότι η προσευχή με ταπεινότητα, αυτογνωσία και αυτομεμψία του Τελώνη, του άνοιξε τον Ουρανό, ενώ, αντίθετα, η γεμάτη έπαρση και αλαζονεία προσευχή του Φαρισαίου ύψωσε τείχη μεταξύ αυτού και του Θεού.

Ευχαρίστησε, τέλος, προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ και τίμησε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως τον επί δεκαετίες διακονήσαντα τους Ναούς της Κέας, Πρωτοπρ. Μιχαήλ Κλάψη, την Πρεσβυτέρα, χήρα Πρωτοπρ. Μιχαήλ Χαστά, και τους Επιτρόπους κ.κ. Μηνά Πατινιώτη, Ανάργυρο Πατινιώτη, Γεώργιο Πάσσαλη, Δημήτριο Καραγιάννη, Χρήστο Ψημίτη και Δημήτριο Ψημίτη, για την πολυετή διακονία τους.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος και τιμίων λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους προς την πλατεία Ηρώου, όπου ανεπέμφθη δέηση, και εν συνεχεία προς τον Ναό του Αγίου Χαραλάμπος, όπου εγένετο η απόλυση, προ της οποίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη τους Εφημερίους για τον ευπρεπισμό της πανηγύρεως, ευχαρίστησε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους πιστούς για την παρουσία τους και ευχήθηκε σε όλους επί χρόνια πολλά να λάμπει η ζωή τους από χαρά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων