22/07/2023 22/07/2023 Το δικό της τάμα, ανάμεσα στα χιλιάδες άλλα τάματα των προσκυνητών που συρρέουν κάθε χρόνο στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, επιχειρεί να κάνει φέτος η Κέλλυ Λουφάκη, 11 χρόνια μετά το ατύχημα που την ανάγκασε να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Με όπλο τη δύναμη και τη θέλησή της και πιστή στο μότο ότι «δεν...
22 Ιουλίου, 2023 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2023 - 11:48

Η Κέλλυ Λουφάκη κάνει 40 χλμ με το αναπηρικό αμαξίδιο για να προσκυνήσει την Αγία Μαρκέλλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Κέλλυ Λουφάκη κάνει 40 χλμ με το αναπηρικό αμαξίδιο για να προσκυνήσει την Αγία Μαρκέλλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δικό της τάμα, ανάμεσα στα χιλιάδες άλλα τάματα των προσκυνητών που συρρέουν κάθε χρόνο στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, επιχειρεί να κάνει φέτος η Κέλλυ Λουφάκη, 11 χρόνια μετά το ατύχημα που την ανάγκασε να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Με όπλο τη δύναμη και τη θέλησή της και πιστή στο μότο ότι «δεν είμαι καθηλωμένη απλά κινούμαι διαφορετικά», θα επιχειρήσει να διανύσει με το αναπηρικό της αμαξίδιο μία απόσταση 40 χιλιομέτρων, δηλαδή από το τουριστικό χωριό του Αίπους μέχρι και την Αγία Μαρκέλλα.

Πέρα από τις φίλες της που θα τη συνοδεύσουν, η Κέλλυ θα έχει μαζί της και αθλητές του Chios Running, οι οποίοι θα τη βοηθήσουν στην κίνησή της με μοναδικό στόχο και προορισμό την Μονή της Αγίας Μαρκέλλας.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Chios Running Χριστόφορος Μερούσης, οι αθλητές θα ξεκινήσουν από το Δημαρχείο, με σημείο εκκίνησης το τουριστικό χωριό του Αίπους, έξω από τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού.

Η Κέλλη Λουφάκη είναι πρωταθλήτρια της ξιφασκίας με αμαξίδιο. Η ενασχόλησή της ξεκίνησε από το 2014. Συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 ενώ το 2018 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Το καλοκαίρι του 2012 στη Χίο, από όπου κατάγεται η ζωή της άλλαξε για πάντα, μέσα σε δευτερόλεπτα. Είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο και έκτοτε ζει σε αμαξίδιο. Ήταν μόλις  29 ετών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων