11/08/2020 11/08/2020 Ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020 με την τέλεση πανηγυρικού Εσπερινού στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας, οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, διά του οποίο έσωσε την Κέρκυρα στις 11 Αυγούστου 1716 από την πολιορκία των Τούρκων. Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση τον “Όρθρο και Αρχιερατικό Συλλείτουργο...
11 Αυγούστου, 2020 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2020 - 11:19

Η Κέρκυρα τιμά τον Άγιο Σπυρίδωνα (LIVE)

Διαδώστε:
Η Κέρκυρα τιμά τον Άγιο Σπυρίδωνα (LIVE)

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020 με την τέλεση πανηγυρικού Εσπερινού στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας, οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, διά του οποίο έσωσε την Κέρκυρα στις 11 Αυγούστου 1716 από την πολιορκία των Τούρκων.

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση τον “Όρθρο και Αρχιερατικό Συλλείτουργο εορτής Θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος 11ης Αυγούστου” από την Ι.Μ. Κερκύρας

Εν μέσω πανδημίας με τα περιοριστικά μέτρα σε ισχύ, η Κέρκυρα τιμά  την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, διά του οποίο έσωσε την Κέρκυρα στις 11 Αυγούστου 1716 από την πολιορκία των Τούρκων. Η λιτάνευση της ιεράς εικόνας γίνεται εντός του ναού, και η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου είναι έξω από τον ναό

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ενώ συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος και ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Προσφωνώντας τους δύο Μητροπολίτες ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος έφερνε κάθε χρόνο στην Κέρκυρα πλήθος προσκυνητών. Ακόμη κι αν ο κορωνοϊός φέτος δεν επέτρεψε αυτό να συμβεί, εντούτοις ο Άγιος είναι στις καρδιές όλων των πιστών και μπορεί να δώσει την πνευματική δύναμη και να άρει την πολιορκία της ζωής μας από αλλότριες ιδέες.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ζήτησε από τους πιστούς να μιμηθούν την απλότητα, την αγάπη, το ήθος, την πίστη του Αγίου Σπυρίδωνος, όπως επίσης και να αντισταθούν στον απειλούμενη αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας μας, την οποία απεργάζονται ιδεολογίες χωρίς Θεό, που ενώ είναι μειοψηφία θορυβούν και ζητούν να αποκοπούμε από τις πνευματικές μας ρίζες. Ο Άγιος Σπυρίδων είναι προστάτης και βοηθός μας και δείχνει την αυθεντικότητα του ορθόδοξου ήθους και της παράδοσης, που καλούμαστε να διακρατήσουμε στους δύσκολους καιρούς μας.

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε περισσότερους από τους καθορισμένους και γι’ αυτό παράκληση είναι οι πιστοί να προσέλθουν να προσκυνήσουν τον Άγιο, μετά το πέρας της λιτανείας, καθώς ο ναός θα είναι ανοιχτός μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης 13 Αυγούστου. Οι πιστοί θα πρέπει να φορούν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και να υπακούν στις οδηγίες της Αστυνομίας που θα βρίσκεται στον χώρο του ιερού ναού, προκειμένου να διευκολύνει τόσο την λιτανεία όσο και το προσκύνημα.

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας μεταδίδει απ’ ευθείας διαδικτυακά τόσο την λιτανεία όσο και τις ιερές ακολουθίες όλων των ημερών και τις αγρυπνίες από την διαδικτυακή διεύθυνση https://webtv.imcorfu.gr/ και θα δώσει δωρεάν και ελεύθερα εικόνα και ήχο στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και στις ειδησεογραφικές σελίδες στο Διαδίκτυο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων