16/08/2020 16/08/2020 Η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, παρά τις τρέχουσες πολιτικές διαφορές, ένωσε τη φωνή της πολιτικής ηγεσίας στην Ελλάδα, με λόγια που ήταν όντως θερμά για τη Μητέρα του Θεού, τη Μητέρα του Ελληνισμού και Μητέρα όλων των ανθρώπων επί της Γης. Ιδιαίτερες ήταν οι αναφορές και στην προστασία της Θεοτόκου προς τις Ελληνικές...
16 Αυγούστου, 2020 - 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2020 - 16:21

Η Κοίμηση της Θεοτόκου ένωσε τις φωνές της πολιτικής ηγεσίας

Διαδώστε:
Η Κοίμηση της Θεοτόκου ένωσε τις φωνές της πολιτικής ηγεσίας

Η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, παρά τις τρέχουσες πολιτικές διαφορές, ένωσε τη φωνή της πολιτικής ηγεσίας στην Ελλάδα, με λόγια που ήταν όντως θερμά για τη Μητέρα του Θεού, τη Μητέρα του Ελληνισμού και Μητέρα όλων των ανθρώπων επί της Γης. Ιδιαίτερες ήταν οι αναφορές και στην προστασία της Θεοτόκου προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες κατά το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε επιφυλακή υπερασπιζόμενες τα εθνικά δίκαια στο Αιγαίο, στον Έβρο και όπου αλλού χρειαστεί.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: “Καθώς τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τα εθνικά μας δίκαια”

“Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ. Γι’ αυτό και τον υποδεχόμαστε μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας. Δεν συνωστιζόμαστε. Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας. Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας.

Καθώς τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τα εθνικά μας δίκαια. Και, δίπλα στην κοινωνία, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αγρυπνούν για τη δική μας ασφάλεια. Τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη.

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υπερβαίνουμε τις δυσκολίες. Και δίνουμε, με πειθαρχία και σοβαρότητα, την μάχη να μείνουμε υγιείς στον δρόμο της προόδου. Επιστρέφουμε και προσέχουμε! Γιατί μας περιμένει ένα απαιτητικό φθινόπωρο. Που όμως είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε άνοιξη ευημερίας. Σε αφετηρία μιας νέας εποχής ελπίδας για ολόκληρη τη χώρα.

Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλους. Με υγεία, δύναμη και ευθύνη!”

 

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: “Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί”

 

 

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της».

«Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν».

«Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!», καταλήγει το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: “Μακρινή μητέρα, ρόδο μου αμάραντο…”

 

 

«Μακρινή μητέρα, ρόδο μου αμάραντο… γράφει ο ποιητής. Παναγία, μάνα, Ελλάδα. Η σημερινή γιορτή βρίσκει τον Ελληνισμό να παλεύει σε τόσα μέτωπα, αλλά θα αντέξουμε. Η μητρική αγκαλιά δίνει δύναμη, ελπίδα, αισιοδοξία. Εμψυχώνει και γαληνεύει».

«Αυτές τις ώρες η σκέψη μας είναι στους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, στους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε όλους εκείνους που δοκιμάζονται σκληρά και στους νέους που αγωνιούν για το αυτονόητο, να ζήσουν ελεύθερα και καλύτερα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων