13/06/2022 13/06/2022 Αποστολή – Πέπη Οικονομάκη Με τη συμμετοχή κλήρου και λαού της Κύθνου αλλά και πληθώρας επισκεπτών από ολόκληρη την Ελλάδα τελέστηκε η πανηγυρική Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Χώρα της Κύθνου. Την Ακολουθία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαρίλαος Δημητρίου, προϊστάμενος του Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος, παρουσία τουΚοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων...
13 Ιουνίου, 2022 - 7:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2022 - 7:55

Η Κύθνος γιορτάζει την Πολιούχο της Αγία Τριάδα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Κύθνος γιορτάζει την Πολιούχο της Αγία Τριάδα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αποστολή – Πέπη Οικονομάκη

Με τη συμμετοχή κλήρου και λαού της Κύθνου αλλά και πληθώρας επισκεπτών από ολόκληρη την Ελλάδα τελέστηκε η πανηγυρική Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Χώρα της Κύθνου.

Την Ακολουθία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαρίλαος Δημητρίου, προϊστάμενος του Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος, παρουσία τουΚοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρη, των Αντιδημάρχων κ. Κ. Φιλιππαίου, Α. Κοκιασμένου, Μ. Ζαμπέτα, Δ. Κοτούλια, Δημοτικών Συμβούλων και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Χώρας.

Ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος στα πλακόστρωτα δρομάκια της Χώρας.

Στη συνέχεια, στον αύλιο χώρο του Ναού τελέσθηκε Αρτοκλασία και ακολούθησε τοπική παραδοσιακή εορτή.

Οι ντόπιοι ετοιμάζονται αρκετές μέρες, σιδερώνουν τις παραδοσιακές νησιώτικες φορεσιές τους, προετοιμάζουν το γεύμα που θα σερβίρουν σε όλους τους επισκέπτες και κουρδίζουν τα βιολιά και τα λαούτα.

Οι ντόπιοι περηφανεύονται για τις χορευτικές τους ικανότητες στο μπάλο.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων