06/12/2019 06/12/2019 Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης μετέβη ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Στο κήρυγμα του ο σεπτός Ποιμενάρχης επισημαίνοντας τα βασικά στοιχεία της ζωής του Αγίου, τόνισε ότι αρκετοί Άγιοι, όπως και ο ίδιος ο Άγιος Νικόλαος, βγήκαν από...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 14:52

Η Λάρισα χαίρει για έναν ΑΓΙΟΝ με κεφάλαια γράμματα

Διαδώστε:
Η Λάρισα χαίρει για έναν ΑΓΙΟΝ με κεφάλαια γράμματα

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης μετέβη ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Στο κήρυγμα του ο σεπτός Ποιμενάρχης επισημαίνοντας τα βασικά στοιχεία της ζωής του Αγίου, τόνισε ότι αρκετοί Άγιοι, όπως και ο ίδιος ο Άγιος Νικόλαος, βγήκαν από τα υπόγεια των κατακομβών και ανέβασαν την Ορθοδοξία στην επιφάνεια της γης. Ο συγκεκριμένος Άγιος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλοι δεν είναι, είναι ΑΓΙΟΣ με κεφαλαία γράμματα, διότι έζησε χωρίς να προβάλλει τον εαυτό του παρά μόνο τον Χριστό, με μία αγία απλότητα, με μία αγία ζωή, με μία αγία προσφορά, με μία αγία χαρά, με μία αγία πνευματικότητα χωρίς υποκριτισμό αλλά με αυθεντική καθαρότητα.

Τέλος, ευχήθηκε ο προστάτης και έφορος Άγιος Νικόλαος να προστατεύει άπαντας και προέτρεψε τον λαό η τιμή στους Αγίους να γίνεται αφορμή περισκέψεως και προσευχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων