18/11/2020 18/11/2020 Καλεσμένος της σημερινής εκπομπής “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με την Μαρία Γιαχνάκη ήταν και ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ανωτάτου Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Κόϊος. Ο κ. Κόϊος σχολίασε τις απόψεις που ακούγονται για την Εκκλησία ότι δεν τηρούνται τα μέτρα με αφορμή τη συζήτηση που προέκυψε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετά τη λιτανεία που τελέστηκε...
18 Νοεμβρίου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2020 - 17:27

Η Λιτανεία δηλώνει ότι η Εκκλησία ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο

Διαδώστε:
Η Λιτανεία δηλώνει ότι η Εκκλησία ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο

Καλεσμένος της σημερινής εκπομπής “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με την Μαρία Γιαχνάκη ήταν και ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ανωτάτου Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Κόϊος. Ο κ. Κόϊος σχολίασε τις απόψεις που ακούγονται για την Εκκλησία ότι δεν τηρούνται τα μέτρα με αφορμή τη συζήτηση που προέκυψε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετά τη λιτανεία που τελέστηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μετά από την απόφαση της Ιεράς Κοινότητος.

Ο κ. Κόιος ανέφερε την ιστορία της λιτανείας και τους λόγους για τους οποίους γίνεται σημειώνοντας ότι: “Η λιτανεία δηλώνει ότι η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται μόνο για την πνευματική ζωή του ανθρώπου αλλά και για την καθημερινότητα του ανθρώπου και την καθημερινότητα τη βλέπει εσχατολογικά”.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:

 

 

“Δεν υπήρχε λόγος να λοιδορηθεί το μοναστήρι με αυτόν τον τρόπο. Ήταν άστοχη αυτή η κίνηση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Καθηγητής, αφού, όπως σημείωσε, “όλα τα μέτρα τηρήθηκαν”.

Ενώ κατέληξε ότι ακόμα και “όταν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή της ιατρικής δεν θα ήθελαν τίποτα άλλο εκτός από το να σηκώσει η Εκκλησία τα χέρια της στον Θεό. Αυτό έκανε το Άγιον Όρος”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων