17/07/2020 17/07/2020 Ολοκληρώθηκαν απόψε στην Ηλιούπολη με μία μεγαλειώδη λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου της μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας. Νωρίτερα είχαν ψαλλεί οι Χαιρετισμοί μπροστά στην εικόνα της Αγίας Μαρίνας και ο μεθέορτος εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ισπανίας κ. Πολυκάρπου και συμπαρισταμένων ιερέων της Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων....
17 Ιουλίου, 2020 - 22:09
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 22:17

Η Λιτανεία της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη

Διαδώστε:
Η Λιτανεία της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη

Ολοκληρώθηκαν απόψε στην Ηλιούπολη με μία μεγαλειώδη λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου της μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας.

Νωρίτερα είχαν ψαλλεί οι Χαιρετισμοί μπροστά στην εικόνα της Αγίας Μαρίνας και ο μεθέορτος εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ισπανίας κ. Πολυκάρπου και συμπαρισταμένων ιερέων της Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων.

Την εικόνα συνόδευσαν οι σύλλογοι Κρητών και Ηπειρωτών, Ιερόπαιδες καθώς και σχηματισμοί με κορίτσια των κατηχητικών σχολείων.

Στην λιτανεία υπήρξαν μέτρα και αποστάσεις όσο ήταν δυνατό στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ανεξαρτησίας.

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη κ. Πολύκαρπο, τους ιερείς που μετείχαν της πανηγύρεως και τους παρόντες τον υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Θεοχάρη τους βουλευτές, κ. Βασίλειο Σπανάκη, στους οποίους ευχήθηκε τον αναπληρωτή δήμαρχο Ηλιουπόλεως κ. Κωστή Παπαδόπουλο, στο πρόσωπο του οποίου ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Δήμου για τη συμβολή του στην εορτή, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, τους συλλόγους Κρητών και Ηπειρωτών Ηλιουπόλεως και όλους τους εθελοντές συνεργάτες του ναού.

Φωτορεπορτάζ Γιώργος Φερδής – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων