05/08/2021 05/08/2021 Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάζεται η Θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς. Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας Παΐσιος πλαισιούμενος από τον ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και...
05 Αυγούστου, 2021 - 22:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2021 - 22:19

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Αναγνώστηκε ευχή για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Διαδώστε:
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Αναγνώστηκε ευχή για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάζεται η Θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας Παΐσιος πλαισιούμενος από τον ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο , τον Πρωτοσυγκελλευων της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής πρωτ. Θεόδωρο Στυλιανού και πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ανέγνωσε ευχή για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος αρχικά καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απαμείας κ. Παΐσιο , τον Πρωτοσυγκελλευων π. Θεόδωρο Στυλιανού που απο χθες βρίσκονται στην Καλαμαριά και εκομισαν τα ιερα λείψανα των Αγίων Θεοπατέρων Ιωακείμ και Άννης προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής , τους ιεροψάλτες του ιερού ναού , τους ιερεις και όλους τους διακονητές που βοήθησαν για την πραγματοποίηση της πανηγύρεως.

Αμέσως μετά έδωσε τον λόγο στον πατέρα Θεόδωρο Στυλιανού για να κηρύξει τον θείο λόγο.

Το παρόν έδωσαν ο Δημαρχος Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Δαρδαμανελης μαζί με τους αντιδημάρχους και το δημοτικό συμβούλιο , ο βουλευτής κ. Δημήτριος Κούβελας και πλήθος πιστών τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

ΦΩΤΟ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων