11/07/2020 11/07/2020 Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων σε συνέντευξη στο Πρακτορείο TASS, είπε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι χαστούκι σε όλο τον Χριστιανισμό. «Μπορούμε να εκτιμήσουμε με διάφορους τρόπους την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία και εκείνους τους παράγοντες που οδήγησαν την τουρκική ηγεσία...
11 Ιουλίου, 2020 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 20:29

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας είναι χαστούκι σε όλον τον Χριστιανισμό

Διαδώστε:
Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας είναι χαστούκι σε όλον τον Χριστιανισμό

Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων σε συνέντευξη στο Πρακτορείο TASS, είπε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι χαστούκι σε όλο τον Χριστιανισμό.

«Μπορούμε να εκτιμήσουμε με διάφορους τρόπους την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία και εκείνους τους παράγοντες που οδήγησαν την τουρκική ηγεσία σε αυτή την απόφαση. Η πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά ολοκλήρου του κόσμου δεν πρέπει να γίνεται όμηρος της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης. Κρίμα, που η πολιτική συγκυρία υπερβαίνει τον σεβασμό στις διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι χαστούκι, το οποίο η κυβέρνηση της Τουρκίας άστραψε στην Ορθόδοξη Εκκλησία και σε όλο τον παγκόσμιο Χριστιανισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Irina Tresorukova – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων