17/02/2021 17/02/2021 Η «Μήδεια» δεν άφησε ανεπηρέαστη την Ίμβρο, τη γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, την οποία αγαπήσαμε μέσα από την ιστορία αλλά και την δική του παρουσία στο νησί ειδικά τα καλοκαίρια.  ο Χειμώνας είναι πάντα δύσκολος στο νησί αλλά αυτή τη φορά λόγω της Μήδειας, σε πολλά σημεία το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο....
17 Φεβρουαρίου, 2021 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2021 - 22:55

Η «Μήδεια» επισκέφτηκε και την Ίμβρο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η «Μήδεια» επισκέφτηκε και την Ίμβρο (ΦΩΤΟ)

Η «Μήδεια» δεν άφησε ανεπηρέαστη την Ίμβρο, τη γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, την οποία αγαπήσαμε μέσα από την ιστορία αλλά και την δική του παρουσία στο νησί ειδικά τα καλοκαίρια. 

ο Χειμώνας είναι πάντα δύσκολος στο νησί αλλά αυτή τη φορά λόγω της Μήδειας, σε πολλά σημεία το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο.

“Ευτυχώς δεν διακόπηκε ούτε το ρεύμα, ούτε τα τηλέφωνα, ούτε το ίντερνετ” όπως μας λέει ο Παύλος Σταματίδης, πρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του.  “Ο κεντρικός δρόμος του νησιού καθαρίστηκε αμέσως κι έτσι υπήρχε πρόσβαση για έκτακτες ανάγκες. Στα χωριά που κατοικούν Ίμβριοι είχε μεγάλες ποσότητες χιονιού και σε πολλές περιπτώσεις χάθηκαν αρκετά ζώα.

Φυσικά οι δρόμοι εντός των χωριών είναι αδιαπέραστοι. Όμως οι κάτοικοι έμπειροι πάντα έχουν προμήθειες, τρόφιμα, ξύλα και πάντα ένα φτιάρι μέσα στο σπίτι για να ξεχιονίσουν αν χρειαστεί, να ανοίξουν διάδρομο για την τουαλέτα και να πάνε στη στάνη τους για να περιποιηθούν τα ζώα τους.

“Τα ξωκλήσια μας είναι κάτασπρα και η εικόνα τους είναι πάντε συγκινητική αφού όλοι μας τα θυμόμασται κυρίως από την καλοκαιρινή περίοδο. Θα κάνει αρκετό καιρό να λιώσουν τα χιόνια ειδικά όσα χωριά είναι σε ψηλά σημεία, γιατί το βράδυ πέφτει η θερμοκρασία και παγώνουν τα πάντα. Το τοπίο μαγευτικό και η ζήλεια των αποδήμων Ιμβρίων μεγάλη.

Όλοι θα ήθελαν να βρίσκονται εκεί και να ζήσουν όπως ζούσαν τα καλά χρόνια. Θα πάνε όμως στο νησί τους, είτε με χιόνια, είτε χωρίς χιόνια γιατί πάντα γυρίζουν εκεί στην μονάκριβη Πατρίδα τους” τονίζει ο Ίμβριος πρόεδρος.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων