16/02/2021 16/02/2021 Με την κακοκαιρία “Μήδεια” να σαρώνει τη χώρα με ισχυρές χιονοπτώσεις οι πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδος απαθανάτισαν τις χιονισμένες Μονές και Εκκλησίες της χώρας μας. Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία Μήδεια που πλήττει τη χώρα, και ιδιαιτέρως την Αττική. «Μόλις ολοκληρώσαμε...
16 Φεβρουαρίου, 2021 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2021 - 17:05

Η “Μήδεια” επισκέφτηκε Μοναστήρια και Εκκλησίες (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η “Μήδεια” επισκέφτηκε Μοναστήρια και Εκκλησίες (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Με την κακοκαιρία “Μήδεια” να σαρώνει τη χώρα με ισχυρές χιονοπτώσεις οι πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδος απαθανάτισαν τις χιονισμένες Μονές και Εκκλησίες της χώρας μας.

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία Μήδεια που πλήττει τη χώρα, και ιδιαιτέρως την Αττική.

«Μόλις ολοκληρώσαμε τη σύσκεψη εδώ στην πολιτική προστασία. Νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι εδώ πέρα στην Αττική, με ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο το οποίο φαίνεται ότι θα κρατήσει μέχρι αύριο το πρωί. Θα επηρεάσει την Αττική, επηρεάζει ήδη την Εύβοια και θα επηρεάσει και μέχρι αύριο το απόγευμα την Κρήτη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Κ. Μητσοτάκης: «Αντιμετωπίζουμε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο» – Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Ισχυρές συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση που κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη, λόγω της έντονης ολισθηρότητας των δρόμων και του ισχυρού παγετού που επικρατεί σε όλη την Αττική, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια ενημερώνει ότι βρίσκεται σε πλήρη και συνεχή κινητοποίηση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και τη διευκόλυνση των πολιτών, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλειά τους.

Σε μήνυμά του, αναφερόμενος στην επικινδυνότητα της κατάστασης από την έξαρση της κακοκαιρίας, ο κ. Πατούλης απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες «να αποφύγουν κάθε μετακίνηση, καθώς σχεδόν όλοι οι δρόμοι της Αττικής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ολισθηρότητας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης».

Δείτε μοναδικές εικόνες από χιονισμένα Μοναστήρια και Εκκλησίες στην Ελλάδα: 

Δείτε βίντεο από το Βατοπαιδινό Μετόχι στο Πόρτο Λάγος: 

Φωτογραφίες από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου: 

Ιερά Μονή Ρουσάνου Μετεώρων: – Ευλογία από τα χιονισμένα Μετέωρα:

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου η οποία τις τελευταίες ώρες έχει ντυθεί στα λευκά όπως και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. 

Το φωτογραφικό υλικό το παραχώρησε στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) η Ιερά Μονή.

ΔΙΑΒΣΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΔΩ

Δείτε ακόμα φωτογραφίες από:

Iερά Μονή Οσίων Δαυϊδ και Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη, στη Βόρεια Εύβοια:

Ιερά Μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα:

Άγιος Νικόλαος Βόλου:

Ακόμα και στην Αθήνα οι χιονοπτώσεις είναι ισχυρές.

Η Αγία Σοφία Ψυχικού: 

Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως:

Καθεδρικός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού:

 

Κεντρική φωτογραφία άρθρου από Άγιον Όρος και φωτογραφίες μεταξύ άλλων  από Facebook: “Φίλοι Θρησκευτικοί Τουρισμού”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων