09/08/2021 09/08/2021 Η Ιερά Μητρόπολις Τρίκκης και Σταγών συγκλονισμένη λόγω της μεγάλης καταστροφής από την πύρινη λαίλαπα, που ξέσπασε σε πολλά μέτωπα στην Ελλάδα, εκφράζει την βαθύτατη οδύνη της. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος ήδη την Κυριακή 8 Αυγούστου το πρωί τέλεσε «Δέησιν» υπέρ ενισχύσεως των πυροπαθών αδελφών μας και καταπαύσεως των πυρκαιών. Επίσης με εντολή...
09 Αυγούστου, 2021 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2021 - 9:15

Δίπλα στους πυρόπληκτους η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης

Διαδώστε:
Δίπλα στους πυρόπληκτους η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης

Η Ιερά Μητρόπολις Τρίκκης και Σταγών συγκλονισμένη λόγω της μεγάλης καταστροφής από την πύρινη λαίλαπα, που ξέσπασε σε πολλά μέτωπα στην Ελλάδα, εκφράζει την βαθύτατη οδύνη της. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος ήδη την Κυριακή 8 Αυγούστου το πρωί τέλεσε «Δέησιν» υπέρ ενισχύσεως των πυροπαθών αδελφών μας και καταπαύσεως των πυρκαιών.

Επίσης με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου:

α) σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεώς μας εν όσω διαρκεί αυτή η κατάστασις εις απάσας τας ιεράς ακολουθίας θα εκφωνείται ειδική «Δέησις».

β) Ωσαύτως στα πλαίσια συμπαραστάσεως και αμέσου εκφράσεως της εν Χριστώ αγάπης προς τους πυροπαθείς, σε κάθε ενορία της πόλεως θα συλλεχθούν έως 15 Αυγούστου 2021 τρόφιμα μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, είδη ατομικής υγιεινής, χαρτικά, γάζες, φάρμακα Betadine (Μπεταντίν), Fucidin (Φουσιντίν), τα οποία θα αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές μέσω των Ιερών Μητροπόλεων στις οποίες ποιμαντικώς ανήκουν.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών επικοινώνησε με τους Μητροπολίτες των περιοχών που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα, εκφράζοντάς τους την λύπη, αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή του στο δράμα που περνάνε οι συνάνθρωποί μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων