26/07/2021 26/07/2021 Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, πάλαι ποτέ Καθολικό της Ιεράς Μονής, στην περιοχή Αληθινής της Σύρου, όπου το 1901 φιλοξενήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως, υπό τότε ιδιοκτήτου, αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Μεθοδίου Παπαναστασοπούλου, τελέσθηκε τη Κυριακή 25 Ιουλίου ο εόρτιος Εσπερινός. Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατουμένου του Αρχιερατικού...
26 Ιουλίου, 2021 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 15:30

Η μνήμη της Αγ. Παρασκευής εκεί που φιλοξενήθηκε ο Αγ. Νεκτάριος

Διαδώστε:
Η μνήμη της Αγ. Παρασκευής εκεί που φιλοξενήθηκε ο Αγ. Νεκτάριος

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, πάλαι ποτέ Καθολικό της Ιεράς Μονής, στην περιοχή Αληθινής της Σύρου, όπου το 1901 φιλοξενήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως, υπό τότε ιδιοκτήτου, αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Μεθοδίου Παπαναστασοπούλου, τελέσθηκε τη Κυριακή 25 Ιουλίου ο εόρτιος Εσπερινός.

Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατουμένου του Αρχιερατικού Επιτρόπου και Εφημερίου της Σύρου, με την παρουσία τους ζεύγους και των Ευεργετών και σημερινών ιδιοκτητών του κτήματος Μαρίνης και Αθανασίου Μαρτίνου.

Στην Ιερά Πανήγυρη παρέστησαν ο Εφοπλιστής κ. Γ. Προκοπίου, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Ν. Λειβαδάρας μετά των Δημοτικών Συμβούλων, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ κ. Πάνος Ξενοκώστας, ο Πρόεδρος των Συνδέσμων Συριανών κ. Δημ. Βαφίας, ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Καφτηράνης, και πλήθος πιστών μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, οι ο ποίοι αδιαλείπτως προσήρχοντο να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα του Ναού, από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ο κ. Δωρόθεος Β΄, αναφέρθηκε στους τρεις πειρασμούς που αντιμετώπισε η Αγία Παρασκευή, όπως τη διεφθαρμένη ατμόσφαιρά της Ρώμης, την πρόωρη ορφάνια και το μεγάλο πλούτο, που σε νεαρή ηλικία κληρονόμησε από τους γονείς της. Επίσης, τόνισε τη φρόνηση και το θάρρος με τα οποία αντιμετώπισε αυτούς τους πειρασμούς, με αποκορύφωμα το μαρτυρικό της θάνατο για την πίστη του Χριστού, υπογραμμίζοντας ότι κατέλειπε σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους, μηνύματα ζωής και υποδείγματα αντιμετώπισης και υπέρβασης των δυσκολιών της ζωής.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον παριστάμενο Μεγάθυμο Εθνικό Ευεργέτη, Προνοιάρχη και Σεβαστοκράτορα του Ιερού Ναού κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τις πολλαπλές ευεργεσίες του προς την Ιερά Μητρόπολη, τον κ. Γ. Προκοπίου για την προσφορά του στην Εθνική Οικονομία, τον Πρόεδρο της ΟΝΕΧ κ. Πάνο Ξενοκώστα για τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της Σύρου, μέσω της λειτουργίας του ΝΕΩΡΙΟΥ, ευχήθηκε στο Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Ν. Λειβαδάρα ένα θέρος χωρίς κόκκινες γραμμές και προβλήματα για τη Σύρο, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς ένα καλό και ασφαλές θέρος.

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, θα πλεύσει στην Άνδρο και την Τρίτη, 27 Ιουλίου, το πρωί θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, στην οποία φυλάσσεται η χαριτόβρυτος Κάρα του Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων