11/04/2023 12/04/2023 Διακονεί εδώ και χρόνια στο αναλόγιο της Αγίας Παρασκευής Βαθυρρύακος. Μπορεί να ξεκίνησε την ψαλτική αφιλοκερδώς, ωστόσο στις μέρες μας χαρακτηρίζεται επαγγελματίας, ενώ και το επίπεδό της να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ο λόγος για την Πολίτισσα, Ιωάννα Γρηγοριάδου, η οποία είναι η μοναδική γυναίκα ψάλτης της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα, όπως αναφέρει και η ίδια, προτείνει σε...
11 Απριλίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2023 - 0:37

Η μοναδική ψάλτρια στην Κωνσταντινούπολη

Διαδώστε:
Η μοναδική ψάλτρια στην Κωνσταντινούπολη

Διακονεί εδώ και χρόνια στο αναλόγιο της Αγίας Παρασκευής Βαθυρρύακος. Μπορεί να ξεκίνησε την ψαλτική αφιλοκερδώς, ωστόσο στις μέρες μας χαρακτηρίζεται επαγγελματίας, ενώ και το επίπεδό της να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ο λόγος για την Πολίτισσα, Ιωάννα Γρηγοριάδου, η οποία είναι η μοναδική γυναίκα ψάλτης της Κωνσταντινούπολης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και η ίδια, προτείνει σε γνωστές της να ασχοληθούν με την ψαλτική, την οποία χαρακτηρίζει λειτούργημα. Η ίδια είναι κόρη ιερέα, με τη ζωή της να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Εκκλησία και την Ορθοδοξία.

«Τα τελευταία χρόνια είμαι η μοναδική ψάλτης»

Η Ιωάννα Γρηγοριάδου παραχώρησε μία ξεχωριστή συνέντευξη στην ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού «Open», Μαρία Ζαχαράκη.

«Υπήρχαν παλαιότερα ψάλτριες, αλλά τα τελευταία χρόνια είμαι μόνο εγώ», σημείωσε και συνέχισε: «Τώρα πια είναι το βασικό μου επάγγελμα. Παλιότερα δούλευα σε τουριστικά γραφεία και έκανα μεταφράσεις από τουρκικά σε ελληνικά και από ελληνικά σε τουρκικά».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων