10/09/2019 10/09/2019 Ιερείς που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν στον προσφάτως ανακαινισμένο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, και εξελέγησαν αργότερα Ιεράρχες, αναμένεται να παραβρεθούν στα Θυρανοίξια που θα πραγματοποιηθούν από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου. Όπως γράφει το pyramisnews.gr έξι εξ αυτών υπηρετούν από διάφορες...
10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:16

Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου: Ξεκίνησαν Ιερείς…επιστρέφουν Ιεράρχες

Διαδώστε:
Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου: Ξεκίνησαν Ιερείς…επιστρέφουν Ιεράρχες

Ιερείς που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν στον προσφάτως ανακαινισμένο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, και εξελέγησαν αργότερα Ιεράρχες, αναμένεται να παραβρεθούν στα Θυρανοίξια που θα πραγματοποιηθούν από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Όπως γράφει το pyramisnews.gr έξι εξ αυτών υπηρετούν από διάφορες σημαντικές θέσεις την Αλεξανδρινή Εκκλησία.

Και τέσσερις από τους εν λόγω Αρχιερείς είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχουν των λαμπρών εκδηλώσεων.

Καταρχήν, θα είναι παρών ο έχων και το «γενικό πρόσταγμα» των εκδηλώσεων ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Επίσης θα συμμετάσχει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν αποδεχτεί την επίσημη πρόσκληση και θα συμμετάσχουν των εκδηλώσεων τόσο ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ και ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος.

Στο ναό έχουν στο παρελθόν υπηρετήσει και ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης και ο πρώην Επίσκοπος Μποτσουάνα κ. Βασίλειος, οι οποίοι δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη το αν θα μπορέσουν να βρεθούν στο Κάιρο εκείνες τις ημέρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων