06/02/2019 06/02/2019 Τα νέα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, κ. Επιφάνιος, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου μετά την χορήγηση της αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μαζί με τα μόνιμα μέλη της Ιεράς Συνόδου που είναι ο Επίτιμος Πατριάρχης Φιλάρετος, ο Μητροπολίτης Μακάριος και ο...
06 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:32

Η νέα Ιερά Σύνοδος στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Η νέα Ιερά Σύνοδος στην Ουκρανία

Τα νέα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, κ. Επιφάνιος, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου μετά την χορήγηση της αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Μαζί με τα μόνιμα μέλη της Ιεράς Συνόδου που είναι ο Επίτιμος Πατριάρχης Φιλάρετος, ο Μητροπολίτης Μακάριος και ο Μητροπολίτης Συμεών, η Σύνοδος περιλαμβάνει άλλα εννέα μέλη. Της Ιεράς Συνόδου θα προεδρεύει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφάνιος

Το συνοδικό έτος χωρίζεται σε δύο συνοδικές περιόδους, δηλαδή το χειμερινό από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 28-29 Φεβρουαρίου και το καλοκαιρινό από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Αυγούστου.
Η θητεία κάθε μέλους της Συνόδου της Ιεράς Συνόδου είναι ένα έτος.
Τα μέλη της Συνόδου πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση στο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου στις 5 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, για να συντονίσει τις προσπάθειες της εκκλησίας για να βοηθήσει όσους πέφτουν θύματα παραβίασης ώστε να βοηθήσει όσους στερούνται της ελευθερίας τους στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων