23/01/2020 23/01/2020 Με θρησκευτικό και όχι πολιτικό όρκο αναμένεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να ορκιστεί η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας μας, κ.Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Αν και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν τη πεποίθηση ότι θα είχαμε για πρώτη φορά πολιτικό όρκο στη Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας, έσπευσε να ξεκαθαρίσει...
23 Ιανουαρίου, 2020 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2020 - 7:58

Η νέα ΠτΔ και ο Θρησκευτικός όρκος

Διαδώστε:
Η νέα ΠτΔ και ο Θρησκευτικός όρκος

Με θρησκευτικό και όχι πολιτικό όρκο αναμένεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να ορκιστεί η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας μας, κ.Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Αν και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν τη πεποίθηση ότι θα είχαμε για πρώτη φορά πολιτικό όρκο στη Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας, έσπευσε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δηλώσει ότι η ορκωμοσία θα γίνει με θρησκευτικό όρκο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο θρησκευτικός όρκος για τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας προβλέπεται από το άρθρο 33 του Συντάγματος:

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Bουλής τον ακόλουθο όρκο:
«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Eλλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Eλληνικού Λαού».

Είναι ένα από τα άρθρα που είχαν τεθεί προς αναθεώρηση από τη προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τελικά δεν άλλαξαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων