11/05/2021 11/05/2021 Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων (Τρίτη, 11 Μαΐου 2021), στη μνήμη των οποίων έχει αφιερωθεί το Παρεκκλήσι του Ιδρύματος και πάντα τηρώντας με τον δέοντα σεβασμό όλα τα προτεινόμενα μέτρα δημόσιας υγείας, τέλεσε τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...
11 Μαΐου, 2021 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 13:20

Η ΟΑΚ τίμησε τους Φωτιστές των Σλάβων

Διαδώστε:
Η ΟΑΚ τίμησε τους Φωτιστές των Σλάβων

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων (Τρίτη, 11 Μαΐου 2021), στη μνήμη των οποίων έχει αφιερωθεί το Παρεκκλήσι του Ιδρύματος και πάντα τηρώντας με τον δέοντα σεβασμό όλα τα προτεινόμενα μέτρα δημόσιας υγείας, τέλεσε τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου της ΟΑΚ, εκτός του Ιερού Ναού, στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος.

Ορμώμενος από την υπαίθρια θέα ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως «όπως η θάλασσα είναι απέραντη, έτσι ακριβώς είναι και η αγάπη του Θεού, με τη διαφορά πως το πέλαγος έχει μέτρο, ενώ εκείνη είναι άμετρη». Κατά τον κ. Αμφιλόχιο το πιο σημαντικό, ίσως, μήνυμα των Φωτιστών των Σλάβων, Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, είναι η επανεύρεση του χαμένου μας εαυτού, μέσα από την αδιάλειπτη προσευχή. Τέλος, τόνισε τη σημασία της ιεραποστολής στις ημέρες μας και μάλιστα του «επανευαγγελισμού» του κόσμου για τη δημιουργία ενός κόσμου της αγάπης και της αλληλεγγύης. Ευγνώμονα μνημόνευσε τον Σεβασμιώτατο προκάτοχό του κυρό Ειρηναίο και ευχαρίστησε τον Δρα Αλέξανδρο Παπαδερό, συνιδρυτή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, για την προσφορά αυτού του σημαντικού Ιδρύματος στην τοπική μας Εκκλησία όσο και στην Ορθοδοξία γενικότερα.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 11 Μαΐου 2021, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι της ΟΑΚ.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν φίλοι του Ιδρύματος, καθώς και κάτοικοι της τοπικής περιοχής, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, επεσήμανε ότι «η αποστολή του Ιδρύματος πηγάζει από την Εκκλησία και για την Εκκλησία και γι’ αυτό είναι «ιερή αποστολή». Επίσης, ευχαρίστησε τους πατέρες της Ιεράς Μονής Γωνιάς και τον Πρωτοπρ. π. Διονύσιο Νταουντάκη, Εφημέριο Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Κολυμπαρίου, για την αγάπη τους προς το Ίδρυμα και ευχήθηκε να βρούμε σιγά – σιγά τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον τόσο για εμάς όσο και για τις νεότερες γενιές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων