01/03/2021 01/03/2021 Με ικανοποίηση δέχτηκε η Ελλάδα το πρόσφατο ψήφισμα του ολλανδικού Κοινοβουλίου σχετικά με την γενοκτονία των Αρμενίων, καθώς γίνεται αναφορά και σε θύματα Έλληνες Ποντίους, κατόπιν παρέμβασης της ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως το αρχικό σχέδιο του ψηφίσματος έκανε αναφορά μόνο σε Αρμενίους. Τέλος συγκρατείται ότι το εν...
01 Μαρτίου, 2021 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2021 - 21:17

Η Ολλανδική Βουλή για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Διαδώστε:
Η Ολλανδική Βουλή για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Με ικανοποίηση δέχτηκε η Ελλάδα το πρόσφατο ψήφισμα του ολλανδικού Κοινοβουλίου σχετικά με την γενοκτονία των Αρμενίων, καθώς γίνεται αναφορά και σε θύματα Έλληνες Ποντίους, κατόπιν παρέμβασης της ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως το αρχικό σχέδιο του ψηφίσματος έκανε αναφορά μόνο σε Αρμενίους.

Τέλος συγκρατείται ότι το εν λόγω ψήφισμα υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς το καταψήφισαν μόνο τρεις βουλευτές του φιλο-τουρκικού κόμματος DENK, μία μόλις ημέρα πριν κλείσει το ολλανδικό Κοινοβούλιο ενόψει των εκλογών της 17ης Μαρτίου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων