17/02/2024 25/02/2024 Ενώ η Ελλάδα φιγουράρει σε όλα τα ξένα δίκτυα από την περασμένη Πέμπτη ως η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που ψήφισε νόμο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, και ενώ όντως έγινε πλέον νόμος του κράτους, αίσθηση προκάλεσε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή η ομιλία της βουλευτού της ΝΔ, Άννας Καραμανλή , η οποία δήλωσε...
17 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2024 - 14:53

Η ομιλία της Άννας Καραμανλή στη Βουλή προκάλεσε αίσθηση (BINTEO)

Διαδώστε:
Η ομιλία της Άννας Καραμανλή στη Βουλή προκάλεσε αίσθηση (BINTEO)

Ενώ η Ελλάδα φιγουράρει σε όλα τα ξένα δίκτυα από την περασμένη Πέμπτη ως η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που ψήφισε νόμο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, και ενώ όντως έγινε πλέον νόμος του κράτους, αίσθηση προκάλεσε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή η ομιλία της βουλευτού της ΝΔ, Άννας Καραμανλή , η οποία δήλωσε ανοιχτά ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο και θα το καταψηφίσει.

«Δεν ξέρω πότε η έννοια της οικογένειας έχασε την ιερότητά της και φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται οκ ένα παιδί να μην πει ποτέ μαμά, ούτε πότε ο βράχος των παιδικών μας χρόνων, ο πατέρας, έγινε ανώνυμο σπέρμα. Αν αυτό είναι πρόοδος τότε είμαι συντηρητική και οπισθοδρομική. Αν όμως είναι ένα μοιραίο βήμα για την αποσύνθεση της κοινωνικής συνοχής την διάλυση των δεσμών που ξεκινούν από την οικογένεια και καθορίζουν όλη μας τη ζωή, τότε όχι δεν μπορώ να συναινέσω και γι’ αυτό καταψηφίζω το νομοσχέδιο», δήλωσε η Άννα Καραμανλή από την Ολομέλεια.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία:

Η βουλευτής της ΝΔ εξηγώντας το σκεπτικό της διαφωνία της είπε ότι η επίκληση ότι τα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα όταν μεγαλώνουν με ομόφυλους γονείς δεν της είναι πειστικό, όπως δεν θα της ήταν πειστικό και το επιχείρημα ότι τα παιδιά που στερούνται τον ένα και τον άλλο γονιό ή εγκαταλείπονται δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. «Δεν μου είναι επίσης καθόλου μα καθόλου πειστική η επιχειρηματολογία για τις παρένθετες μητέρες, τις ενοικιαζόμενες μήτρες δηλαδή ή χειρότερα μέσα από κυκλώματα εκμετάλλευσης γυναικών. Μπορεί στο νομοσχέδιο να απαγορεύεται η παρένθετη μητέρα, καθώς όμως θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει κι η παρένθετη μητέρα με ότι αυτό συνεπάγεται», είπε ακόμη.

Τέλος, η κυρία Καραμανλή καταφέρθηκε εναντίον όσων κατηγορούν τους διαφωνούντες βουλευτές σαν ομοφοβικούς και αναχρονιστικούς και κατήγγειλε συνάδελφό της από το κυβερνών κόμμα, ο οποίος της απέδωσε κίνητρα ψηφοθηρίας, όταν δήλωσε ότι τάσσεται εναντίον του νομοσχεδίου.

«Σε θέματα βαθιά κοινωνικά έχω κόκκινες γραμμές, θα το καταψηφίσω έτσι και αλλιώς» είπε η Άννα Καραμανλή σε συνέντευξή της στο Mega. Η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «η ψήφιση του πολιτικού γάμου πάει μαζί με την τεκνοθεσία και αυτό θα επιφέρει αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο. Έχω καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα το έκανα όποιος και αν το έφερνε. Προσεγγίζω το θέμα καθαρά συνειδησιακά, πιστεύω στο πρότυπο, στην πυρηνική οικογένεια, στον πατέρα και τη μητέρα. Αύτη είναι η στάση ζωής μου, δέχομαι την άλλη άποψη αλλά επιθυμώ και οι άλλοι να δέχονται τη δική μου και να μην στοχοποιούνται άνθρωποι που έχουν άλλη άποψη. Το να σε αποκαλούν οπισθοδρομικό, ακροδεξιό, ομοφοβικό σημαίνει ότι και το 50% της κοινωνίας είναι ομοφοβικοί, οπισθοδρομικοί και ακροδεξιά και δεν είναι έτσι».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων