21/02/2019 22/02/2019 Ολοκληρώθηκε  η γενική συνέλευση του Ι.Σ.ΚΕ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών και κατά την έξοδο των κληρικών ο π. Γεώργιος Βαμβακίδης, Αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ δήλωσε στην κάμερα: “Ολοκληρώθηκε η τακτική μας συνέλευση, όσον αφορά το θέμα της μισθοδοσίας εμμένουμε στις θέσεις μας και στις αποφάσεις μας.  Δε θα κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση” τόνισε. Σε...
21 Φεβρουαρίου, 2019 - 7:57
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2019 - 9:50

“Δεν κάνουμε πίσω στις θέσεις μας διαμηνύουν οι κληρικοί- έρχονται κι εκλογές.

Διαδώστε:
“Δεν κάνουμε πίσω στις θέσεις μας διαμηνύουν οι κληρικοί- έρχονται κι εκλογές.

Ολοκληρώθηκε  η γενική συνέλευση του Ι.Σ.ΚΕ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών και κατά την έξοδο των κληρικών ο π. Γεώργιος Βαμβακίδης, Αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ δήλωσε στην κάμερα:

“Ολοκληρώθηκε η τακτική μας συνέλευση, όσον αφορά το θέμα της μισθοδοσίας εμμένουμε στις θέσεις μας και στις αποφάσεις μας.  Δε θα κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση” τόνισε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ Ορθοδοξία για το πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση που ούτε και η κυβέρνηση κάνει πίσω, ο εκπρόσωπος απάντησε: “Υπάρχουν και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις … και έρχονται και εκλογές”.

 

 

ρεπορτάζ Δημήτρης Στρουμπάκος

κάμερα Ανδρέας Χαλκιόπουλος

μοντάζ Στάθης Σαλβάνος

επιμέλεια Νάνσυ Νάσκου

 

Κατά την είσοδό τους στη στο Ναό, ο Νομικός σύμβουλος του ΙΣΚΕ  Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε ότι:

“Θα συζητηθούν λεπτομερώς όλα τα θέματα και θα δοθούν απαντήσεις”.

Επίσης, δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΙΣΚΕ, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε ότι “οι κληρικοί εμμένουν στις απόψεις τους.”

 

Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα οι εκπρόσωποι του ΙΣΚΕ και οι νομικοί τους σύμβουλοι:

 

 

 

Δείτε τα πρώτα γενικά πλάνα από τη Γενική Συνέλευση της 21ης Φεβρουαρίου:

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

Ήρθε η ώρα που οι κληρικοί πλέον θα πάρουν αποφάσεις για το πως θα αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τις αποφάσεις της κυβέρνησης που φαίνεται να τους αφορούν άμεσα.

Οι κρίσιμες εξελίξεις σχετικά με τις σχέσεις εκκλησίας κράτους και το προσχέδιο συμφωνίας  τους θέτει προ των ευθυνών τους.

Σήμερα στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να αποφασισθεί από τον Ιερό Σύνδεσμο Κλήρου, η κοινή αντίδραση για τα δίκαιά τους.

Στη συνέλευση αυτή έχουν προσκληθεί αντιπορσωπίες από όλη την Ελλάδα.

Οι συνομιλίες της Τρίτης θορύβησαν τους κληρικούς, αφού έγινε κατανοητό ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει πίσω στο σχέδιό της για το μισθολογικό. Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η ανακοίνωση της επιτροπής διαλόγου την  Τρίτη 19/2/2019, ότι το θέμα ξεπέρασε τα όρια της δικαιοδοσίας της και ότι παραπέμπουν το θέμα στη ΔΙΣ και μετά στην Ιεραρχία.

Ωστόσο ο ΙΣΚΕ είχε ήδη προαναγγείλει γενική συνέυλευση για την Πέμπτη 21/2/2019 λόγ ω των εξελίξεων όπου πια είναι ξεκάθαρο ότι θα πάρουν πιο δραστικά μέτρα αντίδρασης στο σχέδιο νόμου που φαίνεται να καταστρατηγεί τα δικαιώματά τους και τα κεκτημένα τους άρα την ίδια τους την προσφορά στην κοινωνία και την συντήρηση των οικογενειών τους.

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση περιμένει με αγωνία την αντίδραση του ΙΣΚΕ φοβούμενη το κλίμα που θα δημιουργηθεί ενόψει μιας περιόδου που ήδη έχει φορτωθεί τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας για τα όσα έχει αποφασίσει σε εθνικό επίπεδο και για τα όσα προτίθεται να εφαρμόσει.

Η αλήθεια είναι ότι με την προωθούμενη συμφωνία, η οποία αν εφαρμοστεί θα έρθει αντιμέτωπη με 12.000 άμβωνες δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα και μάλλον αυτό αποτυπώνει μια πράξη με αποτελέσματα που μάλλον θα ταράξουν την κοινωνία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων