12/02/2019 12/02/2019 Με τη διαπίστωση ότι η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης γίνεται σε ένα φορτισμένο κλίμα, όπου το πολιτικό σύστημα έχει χάσει μεγάλο κομμάτι της αξιοπιστίας του, ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Μαυρωτάς. Ως προς τους διακριτούς ρόλους Κράτους-Εκκλησίας, επανέλαβε τη σταθερή θέση του Ποταμιού ότι αυτό είναι προς όφελος και των...
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 20:03
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2019 - 19:56

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό και πληθυσμιακό προβάδισμα”

Διαδώστε:
“Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό και πληθυσμιακό προβάδισμα”

Με τη διαπίστωση ότι η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης γίνεται σε ένα φορτισμένο κλίμα, όπου το πολιτικό σύστημα έχει χάσει μεγάλο κομμάτι της αξιοπιστίας του, ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Ως προς τους διακριτούς ρόλους Κράτους-Εκκλησίας, επανέλαβε τη σταθερή θέση του Ποταμιού ότι αυτό είναι προς όφελος και των δύο, και πως πρέπει να προβλέπεται η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους με την έννοια της ευμενούς ουδετερότητας.

Μάλιστα υποστήριξε πως η Εκκλησία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω εκκοσμίκευση του καταστατικού χάρτη της χώρας μας. «Γιατί», όπως συμπλήρωσε, «η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό και πληθυσμιακό προβάδισμα στην Ελλάδα, καθώς είναι ένας θεσμός σχεδόν δύο χιλιάδων ετών», αλλά όπως τόνισε «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται πολιτικό εργαλείο».

Στο σημείο αυτό, ο Γιώργος Μαυρωτάς έκανε λόγο για «υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως από τη μία υποστηρίζει τη θρησκευτική ουδετερότητα αλλά «ιδεοληπτικά, αν όχι φοβικά», δεν προτείνει την αναθεώρηση της παρ. 2 του άρθρου 16 στο οποίο αναφέρεται ότι αποστολή της κρατικής παιδείας είναι η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων