07/10/2019 07/10/2019 Απαντήσεις στα σημαντικά κοινωνικά θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, δίνει η Ορθοδοξία. Η κρίση στο θεσμό της οικογένειας, το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, τα προβλήματα των νέων αλλά και η χρήση του διαδικτύου απασχολούν αυτό το διάστημα τις Ιερές Συνόδους των Πατριαρχείων, μαζί με τα άλλα...
07 Οκτωβρίου, 2019 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2019 - 8:28

Η Ορθόδοξη Εκκλησία για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου- Τι συζητούν στα Πατριαρχεία και στην Εκκλησία της Ελλάδος

Διαδώστε:
Η Ορθόδοξη Εκκλησία για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου- Τι συζητούν στα Πατριαρχεία και στην Εκκλησία της Ελλάδος

Απαντήσεις στα σημαντικά κοινωνικά θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, δίνει η Ορθοδοξία.
Η κρίση στο θεσμό της οικογένειας, το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, τα προβλήματα των νέων αλλά και η χρήση του διαδικτύου απασχολούν αυτό το διάστημα τις Ιερές Συνόδους των Πατριαρχείων, μαζί με τα άλλα σημαντικά θέματα που έρχεται να διαχειριστεί η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Όπως προκύπτει από την ημερήσια διάταξη αλλά και το πρόγραμμα των εισηγήσεων στα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Αντιοχείας, τις πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου της Μόσχας και της Ρουμανίας, αλλά και τις τελευταίες δράσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Εκκλησία μιλά πλέον στην κοινωνία και στα βασικά της προβλήματα.
Αύριο το πρωί 8 Οκτωβρίου και μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι «Το φαινόμενον της υπογεννητικότητος ως μείζον Εθνικόν πρόβλημα», η «Η “γενοκτονία” των συγχρόνων Ελλήνων και τα δημιουργηθέντα εξ αυτής: εργασιακόν πρόβλημα (ανεργία των νέων), αδυναμία δημιουργίας νέων οικογενειών, άμβλυνσις των ηθών, μονογονεϊκές οικογένειες, ομόφυλα ζευγάρια», αλλά και οι «Οι συνέπειες της ψηφιακής τεχνολογίας και ευρύτερα του τεχνικού πνεύματος στον ρόλο και στην αποστολή της Εκκλησίας».

Από τις 3 Οκτωβρίου συνεδριάζει και η Ιερά Σύνοδοος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, προεδρεύοντος του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη. Οι Ιεράρχες, εκτός απο τα πολύ σημαντικά θέματα που καλούνται να διαχειριστούν με κυρίαρχο αυτών των διώξεων που υφίστανται οι Χριστιανοί την περιοχή, θα ασχοληθούν με το μεγάλο κοινωνικό θέμα της κρίσης που διέρχεται ο θεσμός της οικογενείας, αλλά και με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στους χριστιανικούς πληθυσμούς.

Αλλά και στην Αφρική, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που συνεδριάζει από σήμερα έως τις 10 Οκτωβρίου θα ασχοληθεί με τα μεγάλα κοινωνικά θέματα, όπως οι σύγχρονες μορφές δουλείας, οι εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας στην αφρικανική ήπειρο σήμερα, αλλά και θέματα οικογένειας και οικολογίας.

Πρωτοβουλίες, αλλά και συντονισμένες δράσεις για τη μείωση της υπογεννητικότητας αναλαμβάνουν επίσης τα Πατριαρχεία Μόσχας και Ρουμανίας, ενώ το Πατριαρχείο Γεωργίας βαπτίζει δωρεάν το τρίτο παιδί οικογενειών με προβλήματα, ως μέτρο για την αύξηση των γεννήσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων