19/02/2021 21/02/2021 Τις ευχές των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών έλαβε αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προς τον νεοεκλεγέντα Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο. «Εὐχόμεθα, Μακαριώτατε ἅγιε ἀδελφέ, ὅπως ἡ ἀνατείλασα Πατριαρχία Ὑμῶν ᾖ μακρά, ἀνέφελος, εὐοίωνος, ἀνακαινιζομένη ὑπό τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καί...
19 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:19
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2021 - 3:06

Η Ορθοδοξία εύχεται στον νέο Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία εύχεται στον νέο Πατριάρχη Σερβίας

Τις ευχές των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών έλαβε αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προς τον νεοεκλεγέντα Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο.

«Εὐχόμεθα, Μακαριώτατε ἅγιε ἀδελφέ, ὅπως ἡ ἀνατείλασα Πατριαρχία Ὑμῶν ᾖ μακρά, ἀνέφελος, εὐοίωνος, ἀνακαινιζομένη ὑπό τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καί ἀνακαινίζουσα δι᾽ Αὐτοῦ. Ἑδραία βάσις καί θεμέλιον ἄσειστον τῆς ποιμαντορίας Ὑμῶν ἔσται ἡ προσήλωσις Ὑμῶν εἴς τε τούς Θείους καί Ἱερούς Κανόνας οὐ μήν ἀλλά καί εἰς αὐτήν ταύτην τήν μαρτυρικῶς καθηγιασμένην πρᾶξιν καί παράδοσιν τῆς Ἐκκλησίας, τήν διασῳζομένην ἐν τοῖς κειμένοις, τοῖς ἔργοις καί τοῖς Ἀρχείοις ἡμῶν. Ἐπ᾽ αὐτῆς τῆς ὁδοῦ πορευόμενος, θέλετε μετά βεβαιότητος ἐπιτύχει εἰς τό εἰς ὅ ἐκλήθητε, χάριτι Θεοῦ, ἔργον’, αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Τις ευχές τους για την εκλογή του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Σερβίας έστειλαν λίγη ώρα μετά την εκλογή οι Πατριάρχες Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλος και Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

«Στο πρόσωπο σας, εκατομμύρια πιστοί έχουν τώρα βρει έναν πνευματικό ποιμενάρχη και καθοδηγητή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και ευχήθηκε όπως ο Κύριος να ενισχύει το έργο του κατά την επερχόμενη θητεία του.

«Προσευχόμαστε στον Σωτήρα Ιησού Χριστό να σας δώσει πολλά πνευματικά εφόδια στη νέα αποστολή που σας έχει ανατεθεί», σημειώνει ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας. «Εκ μέρους των μελών της Ιεράς Συνόδου, των κληρικών και των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, σας ευχόμαστε να είναι πολλά τα έτη σας στη διακονία του πιστού λαού της Σερβίας. Η βοήθεια του Θεού να ενισχύει το έργο του Μακαριώτατου’, καταλήγει.

Τα συγχαρητήρια του προς τον νεοκλεγέντα Πατριάρχη Σερβίας εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: «Άξιος ο νεοεκλεγείς Πατριάρχης Σερβίας»

Συγχαρήτηριο μήνυμα προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριο για την εκλογή του ως ο 46ος Πατριάρχης Σερβίας, απευθύνει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Άξιος ο νεοεκλεγείς Πατριάρχης Σερβίας, Μακαριώτατος κ. Πορφύριος, ο από Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας. Συγχαίρουμε το νέο Πατριάρχη και του ευχόμαστε έτη πολλά ευλογημένης πρωθιεραρχικής διακονίας στην υπηρεσία του ευγενούς και πιστού σερβικού λαού και της εκκλησίας του.», αναφέρει ο Σεβασμιώτατος.

Ευχές Προέδρου Βούτσιτς στον νέο Πατριάρχη Σερβίας

Ευχές για μακροημέρευση και καρποφόρο έργο κατά την επερχόμενη θητεία του ως νέος Πατριάρχης Σερβίας, εκφράζει προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριο ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μέσω μηνύματος του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι στο παρελθόν ο Σερβικός λαός έχει καθοδηγηθεί από σπουδαίους Αρχιεπισκόπους και Πατριάρχες «που γνώριζαν πώς να διατηρήσουν την πίστη, την τιμή και την εικόνα του λαού μας σε δύσκολες στιγμές και να ανταποκριθούν στους πειρασμούς που βρισκόταν μπροστά τους».

Επίσης, ο Πρόεδρος Βούτσιτς στο μήνυμα του υπογραμμίζει την δύσκολη αλλά και τιμητική ευθύνη που αναλαμβάνει ο νέος Πατριάρχης Σερβίας με σκοπό την διατήρηση της ενότητας της Εκκλησίας της Σερβίας και της πίστης του λαού, εκφράζοντας παράλληλα την διαβεβαίωση ότι θα εργαστεί προς όφελος όλων των ανθρώπων που χαρακτηρίζονται από καλή πίστη και καλή θέληση.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων