29/11/2019 29/11/2019 Στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και στις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η ρωσική εκκλησία ώστε να προστατεύσει τις γυναίκες από ένα «άδικο» νομικό πλαίσιο αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Μιλώντας στην εκπομπή «Εκκλησία και Ειρήνη» στο δίκτυο «Ρωσία 24» τόνισε ότι  το...
29 Νοεμβρίου, 2019 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2019 - 9:06

Η Ορθοδοξία για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και στις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η ρωσική εκκλησία ώστε να προστατεύσει τις γυναίκες από ένα «άδικο» νομικό πλαίσιο αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκκλησία και Ειρήνη» στο δίκτυο «Ρωσία 24» τόνισε ότι  το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας εξακολουθεί να είναι πολύ οξύ.

«Εμείς, οι κληρικοί, αντιμετωπίζουμε τακτικά προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας όταν επικοινωνούμε με τους ενορίτες μας. Μια γυναίκα έρχεται στην εξομολόγηση, αρχίζει να κλαίει και να μιλάει για το πώς ο σύζυγός της χτυπά την ίδια και τα παιδιά της. Αν και  υπάρχουν και άντρες που υποφέρουν από ενδοοικογενειακή βία, τα θύματα είναι κυρίως γυναίκες».

«Ο νόμος για την “αποποινικοποίηση” της ενδοοικογενειακής βίας, που υιοθετήσαμε, φυσικά, δεν βοήθησε στη μείωση του επιπέδου της ενδοοικογενειακής βίας. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να απομακρυνθεί από την ημερήσια διάταξη – οι νομοθέτες μας πρέπει να συνεχίσουν να το συζητούν για να βελτιώσουν το σύστημα των τιμωριών για την ενδοοικογενειακή βία, καθώς και ένα σύστημα αποδεικτικών στοιχείων για την ενδοοικογενειακή βία. Πιστεύω ότι οι εκπρόσωποι των παραδοσιακών θρησκειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι έχουν μια πολύ πλούσια εμπειρία στην αντιμετώπιση ανθρώπων που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία, θα μπορούσαν να δώσουν μεγάλη συμβουλή εδώ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων