17/11/2022 17/11/2022 Η Ορθοδοξία παραμένει η πιο διαδεδομένη θρησκεία στην Εσθονία, σύμφωνα με στοιχεία από την απογραφή πληθυσμού του 2021. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αποτελούν σήμερα το 16% του πληθυσμού, αναφέρει η Statistics Estonia, η επίσημη υπηρεσία στατιστικών της χώρας. Ο αριθμός αυτός παρέμεινε αμετάβλητος από την απογραφή του 2011. Οι πιστοί χωρίζονται σε δύο δικαιοδοσίες: η μία...
17 Νοεμβρίου, 2022 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2022 - 16:08

Η Ορθοδοξία σταθερά η μεγαλύτερη θρησκεία στην Εσθονία έδειξε η απογραφή

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία σταθερά η μεγαλύτερη θρησκεία στην Εσθονία έδειξε η απογραφή

Η Ορθοδοξία παραμένει η πιο διαδεδομένη θρησκεία στην Εσθονία, σύμφωνα με στοιχεία από την απογραφή πληθυσμού του 2021.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αποτελούν σήμερα το 16% του πληθυσμού, αναφέρει η Statistics Estonia, η επίσημη υπηρεσία στατιστικών της χώρας. Ο αριθμός αυτός παρέμεινε αμετάβλητος από την απογραφή του 2011.

Οι πιστοί χωρίζονται σε δύο δικαιοδοσίες: η μία είναι η Αυτόνομη Εκκλησία της Εσθονίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η άλλη Εσθονική Ορθόδοξη Εκκλησία υπό τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Την ίδια περίοδο, η δεύτερη μεγαλύτερη ομολογία της χώρας, ο Λουθηρανισμός, μειώθηκε από το 10% στο 8%.

Συνολικά, το 29% των ανθρώπων στην Εσθονία συνδέονται με κάποια θρησκεία—παραμένοντας σταθερό κατά τις τρεις τελευταίες απογραφές. Ωστόσο, όσοι δεν είναι συνδεδεμένοι έχουν αυξηθεί από 54% σε 58% την τελευταία δεκαετία.

Όσον αφορά τις εθνοτικές ομάδες, οι ίδιοι οι Εσθονοί είναι οι λιγότερο θρησκευτικά συνδεδεμένοι—μόλις 17%. Μόλις το 3% των Εσθονών είναι συνδεδεμένοι με την Ορθοδοξία.

Από την άλλη πλευρά, «το μισό, ή το 50% των ανθρώπων ρωσικής υπηκοότητας αισθάνεται ότι ανήκει στην Ορθοδοξία, σε σύγκριση με το 47% των Ουκρανών και το 58% των Λευκορώσων», αναφέρει η στατιστική υπηρεσία.

Οι πληροφορίες για τη θρησκεία συλλέχθηκαν από όλα τα άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω στην απογραφή πληθυσμού και κατοικιών από τα τέλη του 2021 έως τις αρχές του 2022.

Photo source tuktuk.ro / Kavalenkava Volha

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων