29/05/2020 29/05/2020 Έναν νέο Οργανισμό άσκησης της εξωτερικής πολιτικής στον οποία εντάσσονται και οι σχέσεις με τον Απόδημο Ελληνισμό, παρουσίασε χθες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό η θρησκευτική διπλωματία εντάσσεται πολύ ψηλά στη ατζέντα της νέας οργανωτικής δομής, ενώ η Ορθοδοξία με τις κατά τόπος Αρχιεπισκοπές και...
29 Μαΐου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 8:00

Η Ορθοδοξία, βασικός πυλώνας διπλωματίας

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία, βασικός πυλώνας διπλωματίας

Έναν νέο Οργανισμό άσκησης της εξωτερικής πολιτικής στον οποία εντάσσονται και οι σχέσεις με τον Απόδημο Ελληνισμό, παρουσίασε χθες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό η θρησκευτική διπλωματία εντάσσεται πολύ ψηλά στη ατζέντα της νέας οργανωτικής δομής, ενώ η Ορθοδοξία με τις κατά τόπος Αρχιεπισκοπές και Μητροπόλεις καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο.
Όπως διεφάνη από την χθεσινή παρουσίαση, ο νέος οργανισμός θα κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες:
Α) Διεθνείς Σχέσεις,
Β) Οικονομικές Σχέσεις και Εξωστρέφεια
Γ) Απόδημος Ελληνισμός, Επικοινωνία, Θρησκευτικές και Μορφωτικές Υποθέσεις

Στόχος είναι η προώθηση των εθνικών συμφερόντων και της εικόνας της χώρας μας διεθνώς, αλλά και η αναβάθμιση των διεθνών οικονομικών σχέσεων, καθώς και των σχέσεων με τον Απόδημο Ελληνισμό.

Πηγές του υπουργείο Εξωτερικών τονίζουν ότι προβλέπεται αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, καθώς ενδυνάμωση των σχέσεων με τους Έλληνες της Διασποράς.

Στο πλαίσιο αυτό προσβλέπουν στην συνεργασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία με τις δομές της διατηρεί τη σχέση των Ελλήνων της Ομογένειας με τις ελληνικές αξίες, την ελληνική γλώσσα (μέσω των σχολείων) και αποτελεί τον συνεκτικό κύκλο του ελληνισμού της διασποράς σε όλον τον πλανήτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων