02/08/2023 02/08/2023 Η Ουκρανία θα γιορτάζει πλέον τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, αντί για τις 7 Ιανουαρίου, μετά από ένα νόμο που επικύρωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 28 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο της Ημέρας του Ουκρανικού Κράτους και με αφορμή την επέτειο των 1035 ετών της Βαπτίσεως των Ρως. «Για πολύ καιρό στον Ουκρανικό λαό...
02 Αυγούστου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2023 - 19:10

Η Ουκρανία θα γιορτάζει πλέον τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου

Διαδώστε:
Η Ουκρανία θα γιορτάζει πλέον τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου

Η Ουκρανία θα γιορτάζει πλέον τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, αντί για τις 7 Ιανουαρίου, μετά από ένα νόμο που επικύρωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 28 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο της Ημέρας του Ουκρανικού Κράτους και με αφορμή την επέτειο των 1035 ετών της Βαπτίσεως των Ρως.

«Για πολύ καιρό στον Ουκρανικό λαό υποβαλλόταν η ρωσική ιδεολογία σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένου του Ιουλιανού ημερολογίου και του εορτασμού των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου», αναφέρεται στο επεξηγηματικό κείμενο του νομοσχεδίου που ψήφισαν οι βουλευτές στα μέσα Ιουλίου.

«Η ισχυρή αναγέννηση του Ουκρανικού έθνους συνεχίζεται. Η συνεχής και επιτυχημένη μάχη για την ταυτότητά του συμβάλλει στη συνειδητοποίηση και την επιθυμία κάθε Ουκρανού να ζει τη δική του ζωή, με τις δικές του παραδόσεις, τις δικές του εορτές», υπογραμμίζεται παράλληλα στο κείμενο.

Η απόφαση μετακίνησης της ημερομηνίας Χριστουγέννων είναι η τελευταία από μια σειρά κινήσεων των Oυκρανικών αρχών για μια «απορωσοποίηση», μια εκστρατεία για να σβήσουν την κληρονομιά των αιώνων διακυβέρνησης από τη Μόσχα. Μεταξύ άλλων έχουν μετονομαστεί δρόμοι και πόλεις που παραπέμπουν στη σοβιετική εποχή.

 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων