29/07/2020 29/07/2020 Το κατώφλι του Αγίου Όρους, η Ουρανούπολη της Χαλκιδικής γίνεται το επίσημο Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό το προσεχές Σάββατο, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα, από τον δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο. Το Κέντρο δημιουργήθηκε στην Ουρανούπολη υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) και φέρνει -σε αυτή την πρώτη φάση- σε...
29 Ιουλίου, 2020 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2020 - 9:00

Η Ουρανούπολη γίνεται κέντρο θρησκευτικού τουρισμού

Διαδώστε:
Η Ουρανούπολη γίνεται κέντρο θρησκευτικού τουρισμού

Το κατώφλι του Αγίου Όρους, η Ουρανούπολη της Χαλκιδικής γίνεται το επίσημο Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό το προσεχές Σάββατο, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα, από τον δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο. Το Κέντρο δημιουργήθηκε στην Ουρανούπολη υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) και φέρνει -σε αυτή την πρώτη φάση- σε συνεργασία παράγοντες από πέντε χώρες της ΝΑ Ευρώπης (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία), εκπρόσωποι των οποίων θα φιλοξενηθούν για λίγες ημέρες στον δήμο Αριστοτέλη.

«Ουσιαστικά οικοδομούμε ένα δίκτυο επαφής, ανταλλαγών και κοινών δράσεων, με κύριο κοινό παρονομαστή- αλλά όχι τον μόνο- τον θρησκευτικό τουρισμό και με σημείο αναφοράς την Ουρανούπολη, το κατώφλι του Αγίου Όρους», δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα αποτελέσει «μια ακόμα γέφυρα μεταξύ λαών και πολιτισμών της βαλκανικής χερσονήσου, με αμοιβαία οφέλη».

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ουρανούπολης, αναμένεται να παραστούν οι υφυπουργοί Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου και Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνελίεφ. Κατά την παραμονή τους στην Ουρανούπολη, οι εκπρόσωποι των βαλκανικών χωρών θα ξεναγηθούν στο Άγιον Όρος και στον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκδηλώσεις γαστρονομικού περιεχομένου με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης σεφ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων