23/09/2021 23/09/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Στην άμεση σχέση και συνεργασία την οποία θα πρέπει να έχουν οι Θεολογικές Σχολές με την Εκκλησία της Ελλάδος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χρήστο Καραγιάννη, εκφράζοντας ταυτόχρονα το ενδιαφέρον...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2021 - 16:05

Η παιδεία στην ατζέντα των επαφών του Αρχιεπισκόπου – Εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το μέλλον των Θεολογικών Σχολών

Διαδώστε:
Η παιδεία στην ατζέντα των επαφών του Αρχιεπισκόπου – Εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το μέλλον των Θεολογικών Σχολών

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Στην άμεση σχέση και συνεργασία την οποία θα πρέπει να έχουν οι Θεολογικές Σχολές με την Εκκλησία της Ελλάδος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χρήστο Καραγιάννη, εκφράζοντας ταυτόχρονα το ενδιαφέρον του για το μέλλον των Θεολογικών Σχολών στη χώρα μας.

Στη σειρά επαφών του Μακαριωτάτου κυριάρχησαν τα θέματα που άπτονται της παιδείας καθώς, νωρίς το πρωί, υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του κτηρίου του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος στην περιοχή του Βύρωνα. Όπως τόνισε ο Προκαθήμενος της εν Ελλάδι Εκκλησίας ευχαρίστησε το Ίδρυμα για την προσπάθεια και αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεργασία με τον Δήμο με την ευχή να πολλαπλασιαστούν αντίστοιχες προσπάθειες σε όλη την Ελλάδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος, επίσης, είχε συνάντηση με τον Βουλευτή Καβάλας της Ν.Δ. κ. Μακάριο Λαζαρίδη ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του εμβολιασμού στην εκλογική του Περιφέρεια, καθώς και διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή. Τον κύκλο των συναντήσεων έκλεισε η επίσκεψη μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

Υπογραφή σύμβασης Αρχιεπισκοπής – Δήμου Βύρωνα

Προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του κτηρίου του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος στην περιοχή του Βύρωνα για τη λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού υπεγράφη σήμερα το πρωί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου έχουν σκοπό να παρέχουν ενιαία προσχολική αγωγή σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, να βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά, αλλά και στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον, όπως επίσης, να εξαλείφουν, κατά το δυνατό, τις διαφορές που τυχόν προκύπτουν από το πολιτιστικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των γονέων τους.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος για την ανακαίνιση του Βρεφονηπιακού Σταθμού, τονίζοντας πως έχει δημιουργηθεί ένας πολύ όμορφος χώρος και υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με το Ίδρυμα. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε το Ίδρυμα για την προσπάθεια και αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεργασία με τον Δήμο με την ευχή να πολλαπλασιαστούν αντίστοιχες προσπάθειες σε όλη την Ελλάδα.

Παρέστησαν ο Προεδρεύων του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Διευθυντής κ. Παναγιώτης Σίσκος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και συνεργάτες του Δημάρχου.

Ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου για το μέλλον των Θεολογικών Σχολών

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης το κατώφλι του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου πέρασε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης.

Αφορμή της επίσκεψης του κ. Κοσμήτορα ήταν η επίδοση της πρόσκλησης στον Μακαριώτατο για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα θα επιδοθεί στον Παναγιώτατο ο Αφιερωματικός Τόμος που εξέδωσε η Σχολή για τα 30 χρόνια από την ανάρρηση στον Οικουμενικό Θρόνο του κ.κ. Βαρθολομαίου.

Επίσης, Αρχιεπίσκοπος και Κοσμήτορας αναφέρθηκαν και στις δυνατότητες συνεργασίας στα νέα προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που στόχο έχουν την κατάρτιση κληρικών και λαϊκών μελών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, τέλος, ενημερώθηκε και για το έργο της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και εξέφρασε το ενδιαφέρον του και για το μέλλον της ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει άμεση σύνδεση και συνεργασία των Θεολογικών Σχολών με την Εκκλησία της Ελλάδος η οποία πάντοτε στέκεται στο πλευρό τους.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων