15/08/2019 15/08/2019 «Γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού. Εδώ, στο Βέρμιο, στον Ιερό Χώρο της Παναγίας Σουμελά, αυτή η Μεγάλη Γιορτή αποκτά και έναν ιδιαίτερο, λαμπρό, Εθνικό συμβολισμό: Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι και Ημέρα Μνήμης για τον Πόντο και τον Ποντιακό Ελληνισμό» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο μνημόσυνο που τελέστηκε...
15 Αυγούστου, 2019 - 16:17

“Η Παναγία να φωτίζει πάντα τη πορεία του λαού μας”

Διαδώστε:
“Η Παναγία να φωτίζει πάντα τη πορεία του λαού μας”

«Γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού. Εδώ, στο Βέρμιο, στον Ιερό Χώρο της Παναγίας Σουμελά, αυτή η Μεγάλη Γιορτή αποκτά και έναν ιδιαίτερο, λαμπρό, Εθνικό συμβολισμό: Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι και Ημέρα Μνήμης για τον Πόντο και τον Ποντιακό Ελληνισμό» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο μνημόσυνο που τελέστηκε για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, στις εκδηλώσεις εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά, στο όρος Βέρμιο, στην Καστανιά Ημαθίας.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον συμβολισμό της σημερινής γιορτής και ευχήθηκε η Παναγία «να φωτίζει πάντα την πορεία του Λαού μας και του Έθνους μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι ο φετινός εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά του Βερμίου αποκτά έναν «ιδιαίτερο, λαμπρό, εθνικό συμβολισμό», λόγω της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, την οποία, όπως υπογράμμισε, η ελληνική πολιτεία επισήμως μνημονεύει και αποδίδει τις δέουσες τιμές στην μνήμη των θυμάτων. Ιδιαίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις ιστορικές υποχρεώσεις για το ελληνικό έθνος με αφορμή την επέτειο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων