31/07/2021 31/07/2021 Το βράδυ της Τετάρτης 28 Ιουλίου, προσκυνηματική ομάδα νέων έλαβε μέρος στην τελετή απόσυρσης της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Τήνου και εναπόθεσής της «εν τη σορώ», όπως συνηθίζεται να γίνεται καθημερινά. Εψάλη σύντομη ακολουθία, με την ενεργό συμμετοχή των νέων ιεροψαλτών, αναγνωστών και ιεροπαίδων, στην οποία συμμετείχε και η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη....
31 Ιουλίου, 2021 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2021 - 21:58

Η Παναγία της Τήνου στα χέρια της Υπουργού Πολιτισμού

Διαδώστε:
Η Παναγία της Τήνου στα χέρια της Υπουργού Πολιτισμού

Το βράδυ της Τετάρτης 28 Ιουλίου, προσκυνηματική ομάδα νέων έλαβε μέρος στην τελετή απόσυρσης της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Τήνου και εναπόθεσής της «εν τη σορώ», όπως συνηθίζεται να γίνεται καθημερινά. Εψάλη σύντομη ακολουθία, με την ενεργό συμμετοχή των νέων ιεροψαλτών, αναγνωστών και ιεροπαίδων, στην οποία συμμετείχε και η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Πολυμελής ομάδα νέων, στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, πραγματοποίησαν τριήμερο προσκύνημα στην Ιερά Νήσο Τήνο από 28-30 Ιουλίου. Στην προσκυνηματική ομάδα συμμετείχαν κατηχητικά και κατασκηνωτικά στελέχη, αναγνώστες και ιερόπαιδες. Της Εκπαιδευτικής και Προσκυνηματική ςαυτής αποδημίας προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος την Πέμπτη 29 Ιουλίου, ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και της Τήνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος ευλόγησε την πραγματοποίηση του προσκυνήματος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη τονίζοντας«αισθανόμαστε σαν να βρισκόμαστε στο σπίτι της μητέρας μας, της Παναγίας, η οποία μας υποδέχεται, μας καλωσορίζει και ακούει τα αιτήματά μας». Προέτρεψε όλο το εκκλησίασμα και τους πιστούς που συμμετείχαν μέσω ραδιοφώνου να έχουν αγάπη προς την Εκκλησία και ευλάβεια προς το ιερό πρόσωπο της Παναγίας.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Στυλ. Κοντακιώτη και νέοι ιεροψάλτες-αναγνώστες της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους. Στη Θ. Λειτουργία διακόνησε πολυμελής ομάδα ιεροπαίδων, ενώ την εκκλησιαστική τάξη τήρησε ο Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Φανερός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, παρετέθη μικρά παραδοσιακή δοχή στους νέους εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής και ακολούθησε ξενάγηση στα μουσεία, στις εκθέσεις και στους χώρους του Ιερού Ιδρύματος. Την ξενάγηση επιμελήθηκε ο κ. Ιωάννης Πολατσίδης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο οποίος κατάγεται από την Πιερία.

Οι νέοι επισκέφθησαν το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για σημαντικά πολιτιστικά έργα Τηνίων Καλλιτεχνών, και προσκύνησαν στην Ιερά Μονή “Κυρίας των Αγγέλων” Κεχροβουνίου, όπου η Οσία Πελαγία οραματίστηκε την εύρεση της ιεράς Εικόνας.

Επίσης, μετέβησαν στην ενδοχώρα και στην ιστορική περιφέρεια Πανόρμου, όπου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν στους δύο Ενοριακούς Ναούς του χωρίου Πύργου, τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πύργου και Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πύργου, και να ξεναγηθούν στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους και εκθέσεις και στην πλατεία του Πύργου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. π. Γεώργιο Φανερό, τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Ιδρύματος και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος της εκπαιδευτικής και προσκυνηματικής αυτής εξόρμησης του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης / Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων