13/11/2023 13/11/2023 Αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου, μετά Τιμίου Ξύλου, εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου θα υποδεχθεί σήμερα, στις 5 το απόγευμα, η πόλη της Πάτρας.  Η επίσημη υποδοχή του αντιγράφου του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα,  πολιούχου και προστάτη της πόλεως. Το ιερό σέβασμα θα κομίσει ο...
13 Νοεμβρίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2023 - 8:48

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου εκ της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου εκ της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου, μετά Τιμίου Ξύλου, εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου θα υποδεχθεί σήμερα, στις 5 το απόγευμα, η πόλη της Πάτρας. 

Η επίσημη υποδοχή του αντιγράφου του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα,  πολιούχου και προστάτη της πόλεως. Το ιερό σέβασμα θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέρων Εφραίμ, και θα το υποδεχθούν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μετά του ιερού κλήρου και του πιστού λαού, προς το οποίο με Εγκύκλιό του ο Ποιμενάρχης της αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών έχει απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην υποδοχή. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την Εγκύκλιο)

Το αντίγραφό του Τιμίου Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου όχι απλώς θα μεταφερθεί στην πόλη, όχι απλώς θα τεθεί σε προσκύνηση, αλλά θα δοθεί ως ευλογία στην Αποστολική Εκκλησία της Πάτρας και θα παραμείνει εσαεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Μετά την υποδοχή θα τελεστεί Δοξολογία ενώ στις 9 το βράδυ ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Γέρων Εφραίμ, θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων