08/03/2020 08/03/2020 Με λαμπρότητα εορτάσθη η εορτή της Ορθοδοξίας, την Κυριακή 8.3.2020, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών με κέντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. Στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών, Εκπροσώπων Αρχών και Φορέων και πλήθους Λαού. Τον θείο λόγο εκήρυξε...
08 Μαρτίου, 2020 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2020 - 21:59

“Η Πατρίδα μας έχει την ανάγκη της Ορθοδόξου πίστεως”

Διαδώστε:
“Η Πατρίδα μας έχει την ανάγκη της Ορθοδόξου πίστεως”

Με λαμπρότητα εορτάσθη η εορτή της Ορθοδοξίας, την Κυριακή 8.3.2020, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών με κέντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών, Εκπροσώπων Αρχών και Φορέων και πλήθους Λαού.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος ανεφέρθη στην μεγάλη ημέρα και εορτή της Ορθοδοξίας κατά την οποίαν εορτάζομε τον θρίαμβον της Ορθοδόξου πίστεως και την νίκη της αληθείας εναντίον του ψεύδους και των θεοστυγών αιρέσεων, οι οποίες είναι προσπάθειες ανθρωποκεντρικής, εγωιστικής και αποσπασματικής κατανοήσεως της αληθείας, με τραγικές και καταστροφικές συνέπειες για την σωτηρία των ανθρώπων.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την Ορθόδοξη παράδοση, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτή η ίδια η αποκάλυψη του Θεού. Αυτή η Παράδοση εδόθη και δίδεται στους Αγίους, στους θεουμένους. Αυτή η Παράδοση είναι τα Μυστήρια της Βασιλείας του Θεού.

Οι αιρέσεις κλείνουν τον δρόμο για την θέωση, ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, είναι το δηλητήριο, τα νοθευμένα φάρμακα, που φονεύουν πνευματικά τον άνθρωπο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για την σύζευξη της Ορθοδόξου Παραδόσεως, της αποκεκαλυμμένης από τον Θεό Αληθείας με τον Ελληνισμό και την συμπόρευση μέχρι του νυν και πιστεύομεν με την χάρη του Θεού, μέχρι της συντελείας του αιώνος.

Σήμερα ιδιαιτέρως η Πατρίδα μας έχει την ανάγκη της Ορθοδόξου πίστεως προς αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών και κινδύνων έσωθεν και έξωθεν προερχομένων.

Η Ορθόδοξη πίστη και Εκκλησία στηρίζει και σώζει με το πνεύμα της ενότητος, της αγάπης, του αγωνιστικού φρονήματος και της θυσίας υπέρ της αληθείας και της εν Χριστώ ελευθερίας.

Η τιμή, ο δίκαιος έπαινος προς τους Ήρωες και Μάρτυρες της Ορθοδόξου πίστεως και ο λαμπρός εορτασμός εις χρέος μετατρέπονται εις έκφρασιν οφειλής και ευγνωμοσύνης και εις υπόσχεσιν ότι θα διατηρήσωμεν τα ιερώς αποκεκαλυμμένα, τα δι’ αγώνων κεκτημένα και διά θυσιών και αιμάτων παραδεδομένα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων