14/10/2023 02/01/2024 Στην αποκαταστάση της ιστορικής Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά στη Βοιωτία συνδράμει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ύστερα από τις ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Μονή το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό κάνει γνωστό ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας παράλληλα μια εικόνα για την μέχρι τώρα πορεία...
14 Οκτωβρίου, 2023 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 23:34

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνδράμει στην αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά στη Βοιωτία

Διαδώστε:
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνδράμει στην αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά στη Βοιωτία

Στην αποκαταστάση της ιστορικής Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά στη Βοιωτία συνδράμει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ύστερα από τις ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Μονή το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτό κάνει γνωστό ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας παράλληλα μια εικόνα για την μέχρι τώρα πορεία εξέλιξης των εργασιών.

«Στην ιστορική Μονή του Οσίου Λουκά μετά τις πρώτες βασικές αποκαταστάσεις που αναλάβαμε και ολοκληρώθηκαν, πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα οι εργασίες οριστικής αποκατάστασης, αναστήλωσης και προστασίας της ΝΑ πτέρυγας της Μονής, εντός, αλλά και εκτός τειχών αυτής. Προς τούτο συνεργαζόμαστε κατά πεδίο αρμοδιότητας με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Ιερά Μητρόπολη, τον Δήμο και τις δασικές υπηρεσιές. Ως Περιφέρεια έχουμε ήδη χρηματοδοτήσει τη μελέτη αποκατάστασης του κελιού του μοναχού Ιωάσαφ και μετά την εκπόνησή της από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση και του έργου της αποκατάστασης από το νέο μας ΕΣΠΑ 2021-2027», αναφέρει

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων