19/04/2020 20/04/2020 Ο παντοδύναμος ιός, οι λοιμώξεις και οι επιδημίες είναι όντως επικίνδυνες, αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η πνευματική επιδημία του κακού. «Ακόμα και στις συνθήκες που το γιορτάζουμε φέτος, το Πάσχα είναι για εμάς πηγή αιώνιας χαράς και ευγνωμοσύνης στον Κύριο. Όλοι οι πιθανοί ιοί, οι λοιμώξεις και οι επιδημίες αποτελούν κίνδυνο, αλλά ο μεγαλύτερος...
19 Απριλίου, 2020 - 22:49
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2020 - 1:19

Επίσκοπος Μπάτσκας: Η πνευματική επιδημία του κακού είναι πιο επικίνδυνη από τον ιό

Διαδώστε:
Επίσκοπος Μπάτσκας: Η πνευματική επιδημία του κακού είναι πιο επικίνδυνη από τον ιό

Ο παντοδύναμος ιός, οι λοιμώξεις και οι επιδημίες είναι όντως επικίνδυνες, αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η πνευματική επιδημία του κακού.

«Ακόμα και στις συνθήκες που το γιορτάζουμε φέτος, το Πάσχα είναι για εμάς πηγή αιώνιας χαράς και ευγνωμοσύνης στον Κύριο. Όλοι οι πιθανοί ιοί, οι λοιμώξεις και οι επιδημίες αποτελούν κίνδυνο, αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι μια πνευματική επιδημία του κακού. Στις μέρες μας, αυτό είναι ένας πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος από οποιονδήποτε υλικό ιό», είπε στην ομιλία του σήμερα στον καθεδρικό ναό του ΝόβιΣαντ,όπου τέλεσε τον αναστάσιμο όρθρο και την Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος .

 

 

Απευθυνόμενος στον πιστό λαό μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας,ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος έδωσε τις ευχές του κατά τη λαμπρότατη, τη μεγαλύτερη και την πιο χαρούμενη χριστιανική εορτή, την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επίκαιρη κατάσταση που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19 και την αντι-εκκλησιαστική προπαγάνδα που ακολούθησε.

«Είστε όλοι μάρτυρες ότι οι εχθροί του Θεού και της Εκκλησίας έχουν πια τόσο μίσος, ώστε τέτοια προπαγάνδα σαν αυτή που κάνουν, να μην τη θυμάται κανένας από εμάς. Νομίζω ότι είμαι ο μεγαλύτερος από όλους εσάς εδώ, και πέρασα την παιδική και τη νεανική μου ηλικία σε μια εποχή που ασκήθηκε στην Εκκλησία ανελέητος διωγμός, στους ιερείς εξευτελισμοί, συλλήψεις και συχνά δολοφονίες -με ή χωρίς δίκη-, αλλά αυτή την εμπαθή και πρόστυχη επίθεση σε ό,τι για εμάς είναι ιερό, δεν τηβίωσα ούτε τότε: να χλευάζουν την Θεία Λειτουργία, να χλευάζουν τα άγια Μυστήρια της Εκκλησίας, να χλευάζουν την Θεία Κοινωνία – με ποιο δικαίωμα; Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να μπαίνουν στο σπίτι μας και να μας κατασκοπεύουν, για να μας συκοφαντούν και να μας εξευτελίζουν μετά; Έχουμ ετουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα, όπως ωραία λέγεται, με τα κατοικίδια ζώα;» αναρωτήθηκε ο επίσκοπος Ειρηναίος στην ομιλία του.

Ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι «η εκδίκηση δεν είναι για εμάς, και ειδικά όχι αυτήν την αγία ημέρα όπου γιορτάζουμε την Ανάσταση, ούτε και θέλουμε το κακό κανενός, αλλά πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε τουςκαιρούςπου ζούμε και χρειάζεται να διατηρήσουμε την πίστη μας ακλόνητη, πεπεισμένοι ότι Αυτός που νίκησε τον θάνατο, ο Κύριός μας, θα νικήσει και αυτή την πικροπρέπεια-όσο και να μας προκαλούν πόνο και θλίψη, όχι τόσο για εμάς, αλλά για τη γενική ατμόσφαιρα μιας πνευματικά χαμένης ανθρωπότητας».

«Είθε ο Κύριος να δώσει να μην επαναληφθεί ποτέπια σε αυτές τις άγιες και χαρούμενες ημέρες να έχουμε θλίψεις, περιορισμούς στην κυκλοφορία, διάφορες επιδημίες – όλα αυτά τα οποία στην πραγματικότητα ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει. Γιατί η φύση, η δημιουργία του Θεού, υπερασπίζεται τον εαυτό τηςαπέναντι σε ένανάνθρωπο γεμάτο πάθη, ο οποίος ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του• και όταν κάποιος είναι εγωπαθής, είναι και σίγουρα αυτόχειρας, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, πρώτα πνευματικά, αλλά συχνά και σωματικά»,πρόσθεσε ο Επίσκοπος Μπάτσκας.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Επίσκοπος Ειρηναίος είπε ότι ο Θεός προειδοποιεί, νουθετεί με αγάπη, υπενθυμίζει, καλεί, και εμείς, οι οποίοι έχουμε για το κάλεσμα αυτό ανοιχτή την ψυχή και την καρδιά μας, το αντιλαμβανόμαστε ως έκφραση της αγάπης Του,ενώ κάποιοι άλλοι ως τιμωρία. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει τον δικό του δρόμο και το δικό του βίωμα της παρουσίας του Θεού, και των ενεργειών Του, εδώ ανάμεσά μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων