06/07/2020 06/07/2020 Πνευματική ομιλία με θέμα «Η πνευματική σχέση του Αγίου Αμφιλοχίου με τον Άγιο Νεκτάριο» πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, από τον προηγούμενο της Ιεράς Μονής αγ. Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου Αρχίμ. Αντίπα Νικηταρά, στον ιερό ναό αγ. Γεωργίου Πανοράματος. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν ιερό λείψανο του αγ. Αμφιλοχίου. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη...
06 Ιουλίου, 2020 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 21:11

Η πνευματική σχέση του Αγίου Αμφιλοχίου με τον Άγιο Νεκτάριο

Διαδώστε:
Η πνευματική σχέση του Αγίου Αμφιλοχίου με τον Άγιο Νεκτάριο

Πνευματική ομιλία με θέμα «Η πνευματική σχέση του Αγίου Αμφιλοχίου με τον Άγιο Νεκτάριο» πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, από τον προηγούμενο της Ιεράς Μονής αγ. Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου Αρχίμ. Αντίπα Νικηταρά, στον ιερό ναό αγ. Γεωργίου Πανοράματος. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν ιερό λείψανο του αγ. Αμφιλοχίου.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη σχέση του αγ. Νεκταρίου με τον οσ. Δανιήλ τον Κατουνακιώτη και στο ησυχαστικό πνεύμα που ενοικούσε στον αγ. Νεκτάριο. Στο κύριο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ευλάβεια του αγ. Αμφιλοχίου προς τον Αγ. Νεκτάριο, τονίζοντας τη πνευματική δύναμη του αγ. Νεκταρίου για να μεταφέρει τη νοερά προσευχή στον αγ. Αμφιλόχιο.

«Καταλαβαίνανε τη θεία λειτουργία επειδή είχαν προχωρήσει στη νοερά προσευχή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο μίλησε για τα χάρισμα της εξομολόγησης του αγ. Αμφιλοχίου και στην αναζωπύρωση της ιερωσύνης και του βαπτίσματος, όταν καλλιεργούμε την νοερά προσευχή.

Μίλησε για θαύμα θεραπείας του ποδιού του αγ. Αμφιλοχίου από τον Αγ. Νεκτάριο.

Ο Γέροντας έκλεισε το λόγο του με πνευματικές συμβουλές για τη νοερά προσευχή, επισημαίνοντας: «ό,τι γίνεται με ταπείνωση ενεργοποιείται, ό,τι γίνεται με εγωισμό νεκροποιείται».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος – Φώτο: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων