08/11/2022 08/11/2022 Τους Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τιμά σήμερα η Πολεμική Αεροπορία. Πριν από 68 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου του 1954 καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ως προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας και η γιορτή των Αρχαγγέλων στις 8 Νοεμβρίου ως η επίσημη αεροπορική γιορτή, η οποία τιμάται με μεγαλοπρέπεια σε όλες τις μονάδες. Οι εορταστικές...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 10:33

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της

Διαδώστε:
Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της

Τους Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τιμά σήμερα η Πολεμική Αεροπορία. Πριν από 68 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου του 1954 καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ως προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας και η γιορτή των Αρχαγγέλων στις 8 Νοεμβρίου ως η επίσημη αεροπορική γιορτή, η οποία τιμάται με μεγαλοπρέπεια σε όλες τις μονάδες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από το Σάββατο ενώ κορυφώνονται σήμερα σε όλες τις αεροπορικές βάσεις και μονάδες της χώρας. Μαχητικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Οι διελεύσεις των μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας θα πραγματοποιηθούν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Στο μήνυμά του για την ημέρα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφέρει: “Χρόνια πολλά στους πιλότους μας, οι οποίοι προασπίζονται καθημερινά στους αιθέρες την κυριαρχία μας, όπως και σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για την εορτή του προστάτη τους Αρχαγγέλου Μιχαήλ. «Αίεν Υψικρατείν»!”.

Καθημερινά με κίνδυνο τη ζωή τους πολλές φορές οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας φυλάσσουν τους αιθέρες από κάθε απειλή. Όλα αυτά τα χρόνια αρκετή έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος με τη σκέψη όλων αυτή την ημέρα να είναι και σε αυτούς.

Χθες, σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στην Καλαμάτα, η Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες της Πολεμικής Αεροπορίας, από τον Δήμο Καλαμάτας, την 120 Π.Ε.Α. και την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Μεσσηνίας. Το Τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων