03/11/2020 03/11/2020 Ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτής Α΄ Αθηνών κ. Άγγελος Συρίγος και ο Διεθνολόγος – Λέκτορας Νομικής Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου ανέπτυξαν την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 διαδικτυακά, το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: «Η προκλητικότητα και ο Μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας». Παρακολουθήστε:  Άγγελος Συρίγος: Μετά τις Αμερικάνικες εκλογές...
03 Νοεμβρίου, 2020 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2020 - 11:02

“Η προκλητικότητα και ο μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας”

Διαδώστε:
“Η προκλητικότητα και ο μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας”

Ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτής Α΄ Αθηνών κ. Άγγελος Συρίγος και ο Διεθνολόγος – Λέκτορας Νομικής Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου ανέπτυξαν την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 διαδικτυακά, το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: «Η προκλητικότητα και ο Μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας».

Παρακολουθήστε:

Άγγελος Συρίγος:

Μετά τις Αμερικάνικες εκλογές μπαίνουμε στην πιο δύσκολη φάση με την Τουρκία μεγάλης εντάσεως και κλιμακώσεως η οποία θα διαρκέσει πολύ.
Εδώ και έντεκα χρόνια δεν έγιναν σοβαρές δαπάνες στην Άμυνα της χώρας! Ο Αμυντικός Προϋπολογισμός για το 2021 πενταπλασιάστηκε σε σχέση με το 2020.
Το φρόνημα που είδα στον Έβρο σε στελέχη και στρατευσίμους είναι συγκινητικό. Είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την Πατρίδα μας με νύχια και με δόντια!

Βενιαμίν Καρακωστάνογλου:

H Ελλάδα έχει μία υποχρέωση. Άμυνα, Αποτροπή και υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Άμεση επέκταση εδώ και τώρα των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια. Παντού!

H Tουρκία αρνείται και προσπαθεί να δημιουργήσει νέο Διεθνές Δίκαιο. Προσπαθεί να αλλάξει την Γεωγραφία και το δίκαιο.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο συντονιστής της εκπομπής και Πρόεδρος της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης έθεσε το θέμα της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ απο αντιεξουσιαστές, κάτι το οποίο είχε γίνει με προπηλακισμό την 15-2-2017 και στον κ. Συρίγο. Στην συνέχεια οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην προκλητικότητα της Τουρκίας και στην κλιμακούμενη στρατιωτική ένταση στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία πιστεύει ότι μέσω θερμού επεισοδίου εντοπισμένου στη συγκεκριμένη περιοχή θα μπορέσει να μας ωθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η κατάσταση είναι πολύ δυσκολότερη από του περασμένου Αυγούστου, ο Ερντογάν έχει επιλέξει να μην ακολουθήσει τη διαδικασία των διερευνητικών επαφών, προσπαθεί να αλλάξει τη θεματολογία (αποστρατικοποίηση, εναέριοι χώροι, αμφισβήτηση κυριαρχίας σε κάποια νησιά του Αιγαίου)…Η Τουρκία θεωρεί ότι είναι μια υπερδύναμη, και δε συζητάει με τους άλλους τι θα κάνει ή όχι παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στην συνέχεια της συζήτησης οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήματα των φίλων της Σχολής Γονέων που παρακολουθούσαν διαδικτυακά απο ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Κύπρο και Ελλάδα.

Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 στίς 21:00 με ομιλητή τον Θεολόγο – Συγγραφέα κ. Μανώλη Μελινό και θέμα “Μίλησα με τον Άγιο Νεκτάριο, Συνεντεύξεις 62 ατόμων που τον γνώρισαν” με αφορμή των 100 χρόνων από την κοίμηση του. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων