01/07/2020 01/07/2020 Οι Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός, η μνήμη των οποίων τιμάται σήμερα, 1η Ιουλίου 2020, έκαναν την πρώτη μεταμόσχευση στον κόσμο. Το Μάιο του 1962 μεταφέρθηκε επειγόντως στο τμήμα ατυχημάτων του Γενικού Νοσοκομείου της Μασσαχουσέτης (Mass. General Hospital), στη Βοστόνη των ΗΠΑ, ένα μικρό αγόρι ηλικίας δώδεκα ετών, του οποίου είχε αποκοπεί το δεξί χέρι...
01 Ιουλίου, 2020 - 16:05

Η πρώτη μεταμόσχευση παγκοσμίως από τους Αγίους Αναργύρους

Διαδώστε:
Η πρώτη μεταμόσχευση παγκοσμίως από τους Αγίους Αναργύρους

Οι Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός, η μνήμη των οποίων τιμάται σήμερα, 1η Ιουλίου 2020, έκαναν την πρώτη μεταμόσχευση στον κόσμο.

Το Μάιο του 1962 μεταφέρθηκε επειγόντως στο τμήμα ατυχημάτων του Γενικού Νοσοκομείου της Μασσαχουσέτης (Mass. General Hospital), στη Βοστόνη των ΗΠΑ, ένα μικρό αγόρι ηλικίας δώδεκα ετών, του οποίου είχε αποκοπεί το δεξί χέρι κατόπιν τροχαίου ατυχήματος. Μετά από επιτυχή χειρουργική επέμβαση επετεύχθη η ανασυγκόλληση του άκρου και μετά από λίγο καιρό ο μικρός μαθητής επανήλθε στην ομάδα μπέιζμπολ του σχολείου του!

Σε ερώτηση που έγινε στον Διευθυντή του Νοσοκομείου για το αν ο ίδιος και η ομάδα του διεκδικεί πρωτιά σε τέτοιου είδους επεμβάσεις, εκείνος απάντησε έκπληκτος ότι μια άλλη ιατρική ομάδα έκανε πρώτη αντίστοιχη επέμβαση περί το 400 μ.Χ., εκείνη των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού!

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο της Πεμπτουσίας, με τίτλο «Οι Άγιοι Ανάργυροι έκαναν την πρώτη μεταμόσχευση στον κόσμο», πατώντας εδώ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων